Θεοχάρης: Θα έχουμε δύσκολο καλοκαίρι – Είναι πόλεμος, όχι παιχνίδι

«Πρέπει όλοι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις»

Χάρης Θεοχάρης

Για δύσκολο φετινό καλοκαίρι έκανε λόγο ο Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πως για τον τουρισμό η περίοδος μέχρι το Πάσχα, και πιθανόν και αργότερα, δε θα είναι εύκολη.

Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως η αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων λόγω κορωνοϊού, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, δεν αφορά τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb επειδή δεν τα αφορά η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων.

Κορωνοϊός: Τα ποσοστά θνησιμότητας – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Παράλληλα, τόνισε πως για τους εργαζόμενους  στον τουρισμό υπάρχει ήδη πρόνοια έως τέλος Μαΐου, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης στην ΕΡΤ, καθώς «ήδη υπάρχει επέκταση κατά δύο μήνες του χειμερινού επιδόματος που παίρνουν. Είτε έληγε τον Γενάρη, είτε Φεβρουάριο είτε Μάρτιο, παίρνουν επίδομα και για Απρίλιο και Μάιο».

Ο κ. Θεοχάρης απηύθυνε έκκληση «να περιορίσουμε όλοι τις μετακινήσεις» και πρόσθεσε: «Είναι λάθος να μετακινούμαστε στην επαρχία νομίζοντας πως η νόσος δεν θα μας βρει εκεί, όπου και οι υγειονομικές υποδομές είναι μικρότερες».

«Δεν είναι παιχνίδι είναι πόλεμος αυτή η κατάσταση, όλοι να είμαστε στοιχισμένοι στον κοινό σκοπό να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους», κατέληξε ο υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top