Τελευταία ευκαιρία: Το Σαββατοκύριακο θα κριθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας

Καμπανάκι από τον πρωθυπουργό

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε ως πολίτες να αποδείξουμε αίσθημα ευθύνης απέναντι στην έκτακτη και πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό έκανε σαφές ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, προειδοποιώντας για πιο σκληρά μέτρα, ακόμα και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμα: Επεκτείνεται η ενίσχυση των 800 ευρώ

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για την μάχη εναντίον του κορωνοϊού, καθώς θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και θα καθορίσουν αν η χώρα θα βγει από αυτόν τον πόλεμο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 

Κορωνοϊός: Χάθηκαν 41.000 θέσεις εργασίας σε 2 εβδομάδες

Εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

«Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης χθες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. 

Δώρο Πάσχα: Τον Ιούνιο η καταβολή του

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή σύσκεψη που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε δεχθεί εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε αυτά τα δραστικά μέτρα.

Κορωνοϊός: Κλείνουν οι εισπρακτικές για όσο διαρκεί η κρίση

Αυτό που έχει θορυβήσεις τόσο την κυβέρνηση, όσο και τα στελέχη των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι η μαζική έξοδος πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τα νησιά, με κίνδυνο να υπάρχει διάδοση του ιού σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν πληγεί. Επίσης αυτό που φοβούνται στην κυβέρνηση είναι πως όσοι νοσήσουν, για παράδειγμα στα νησιά, δε θα μπορούν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. 

Αυτά είναι τα μέτρα: Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους αντί μισθού

Πέτσας: «Δεν αποκλείονται μέτρα σε πτήσεις και ακτοπλοΐα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αποκάλυψε ποιες είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης σε περίπτωση που οι πολίτες δε συμμορφωθούν στις υποδείξεις του πρωθυπουργού. 

Σε ερώτηση για την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού, αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες», καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.   

Από αύριο το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ – Ανοικτά και Κυριακή

Επίσης σχετικά με την προοπτική αυστηρών μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ιταλία δηλαδή μια καθολική καραντίνα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δε θα απαιτηθούν τέτοια μέτρα.   

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «το πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε συνδυασμό και με την καταβολή του επιδόματος Πάσχα που θα αναγγείλει σήμερα το οικονομικό επιτελείο αίρουν την αβεβαιότητα και δείχνουν σε όλους τους συμπολίτες μας ότι το Κράτος είναι εδώ για να βοηθήσει σε μία παροδική κρίση που ξεκινάει από ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και που δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μία μόνιμη ουλή στην οικονομία μας».

Επίταξη ξενοδοχείων    

Κλείνοντας αναφορικά με το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι «να χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αν χρειαστεί τη δυναμικότητα που έχει το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει κάτι που να εμπλέκει και τα ξενοδοχεία». 

Ξενοδόχοι Μαγνησίας στο star.gr: «Μηδενικές οι κρατήσεις»

Εξήγησε ότι «τα ξενοδοχεία κλείνουν ή περιορίζεται η λειτουργία τους γιατί δεν θέλουμε να έχουμε έναν συνωστισμό και επίσης έγκειται αυτό στο πλαίσιο του περιορισμού των ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό κατά 14 μέρες». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top