Κορωνοϊός: Χάθηκαν 41.000 θέσεις εργασίας σε 2 εβδομάδες

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι παγκοσμίως μπορεί να χαθούν έως 25 εκατ. θέσεις εργασίας

O Γιάννης Βρούτσης

Σε εφιάλτη (και) για την αγορά εργασίας εξελίσσεται ο κορωνοϊός.

Ήδη, πολλές χώρες έχουν αναθεωρήσει τις προβλέψεις τους για το 2020, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε πως η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% το 2020, αλλάζει σε οριακή αύξηση του ΑΕΠ.

Η ΕΚΤ ρίχνει στην αγορά πακέτο – μαμούθ 750 δισ. ευρώ για τον κορωνοϊό

Αυτά είναι τα μέτρα: Αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους αντί μισθού

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) προειδοποιεί ότι η πανδημία μπορεί να προκαλέσει την απώλεια έως και 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Eurogroup: Δεν ισχύει για φέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία και τους εργαζόμενους, έκανε λόγο για κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, σε μία περίοδο μάλιστα που παραδοσιακά είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας λόγω των εορτών του Πάσχα, αλλά και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για αποκαρδιωτική κατάσταση, παρουσιάζοντας στοιχεία-σοκ για απώλεια 41.000 θέσεων εργασίας μέσα σε δύο εβδομάδες τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ανακοίνωσε, θέλει να βάλει «φρένο» στην απώλεια των θέσεων εργασίας, με στήριξη των επιχειρήσεων.
«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στα μέτρα, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει θεσπίσει αυστηρή ρήτρα για τις επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, η οποία προβλέπει πως πρέπει να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top