Δώρο Πάσχα: Τον Ιούνιο η καταβολή του

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε ο χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το οπλοστάσιο της κυβέρνησης στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το συνολικό πακέτο επιχορήγησης αγγίζει πλέον τα 10 δις. ευρώ. Την ίδια ώρα όμως οι εργαζόμενοι αγωνιούν για την καταβολή του Δώρου Πάσχα. 

Στον «αέρα» το δώρο Πάσχα λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών να καθυστερήσει λίγο η καταβολή του, ώστε να πέσει στην πραγματική οικονομία.

Κομισιόν: Ενέκρινε το πλαίσιο ενισχύσεων για κορωνοϊό μέχρι τον Δεκέμβριο

Οι οριστικές αποφάσεις για τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών, αφού σταθμιστούν όλα τα δεδομένα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να δοθεί τέλη Μαΐου ή  αρχές Ιουνίου. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο θα προβλέπεται η ταυτόχρονη καταβολή και του επιδόματος αδείας που συνήθως καταβάλλεται στα μέσα Ιουλίου. Αυτό σήμαίνει ότι στην ουσία οι εργαζόμενοι θα λάβουν έναν επιπλέον ολόκληρο μισθό.

Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμα: Επεκτείνεται η ενίσχυση των 800 ευρώ

Κανονικά βάσει νόμου το Δώρο Πάσχα θα έπρεπε να καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή 15 Απριλίου. Αυτό όμως φαίνεται πως δε θα γίνει, καθώς το επικρατέστερο σενάριο είναι να μεταφερθεί η καταβολή του για Ιούνιο. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι έτσι θα δοθεί επιπλέον ανάσα σε επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την κρίση του κορωνοϊού και η ρευστότητα θα κατευθυνθεί προς τους δοκιμαζόμενους κλάδους της οικονομίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top