Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται από αύριο η είσοδος πολιτών εκτός ΕΕ στην Ελλάδα

Σύσταση για οικειοθελή καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Νίκος Χαρδαλιάς

«Από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.   

Και πέμπτος νεκρός από τον κορωνοϊό - 35 νέα κρούσματα, 387 στο σύνολο

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, ενώ διευκρίνισε ότι όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του συγκεκριμένου χρόνου.

Για τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς ο υφυπουργός ανέφερε ότι μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, αλλά με την  «ισχυρή σύσταση» να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες στο εξωτερικό σχετικά με τον κορωνοϊό

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης ότι στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων (hotspots), που λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα  αστικά κέντρα των περιοχών αυτών για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όπως ανέφερε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, από 7 π.μ. έως 7 μ.μ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top