Παναγιωτόπουλος: Μέτρα και στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορωνοϊό

Άδειες ειδικού σκοπού και αναστολή εκδηλώσεων και εκπαιδεύσεων

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Μέτρα και στις Ένοπλες Δυνάμεις αποφασίσθηκαν για τον κορωνοϊό, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό: Κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Στη σύσκεψη στην οποία καθορίστηκαν  οι δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση και τις προφυλάξεις του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων,  συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ καθώς και οι Διευθυντές Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων.

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Σκόρπισε τον πανικό ο 77χρονος ασθενής

Συγκεκριμένα,  αποφασίσθηκε η λήψη των ακόλουθων προληπτικών μέτρων:

•    Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής άδειας για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό πρωτίστως, την οποία μπορεί να λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας), για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου 2020. Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο μία θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.
•    Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού ταυτοχρόνως. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο/η σύζυγος νοσηλεύεται, ή έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ή είναι ΑΜΕΑ.
•    Αναστολή λειτουργίας των Προαγωγικών Σχολών Εξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.ΕΘ.Α., Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ., Σ.ΔΙ.Ε.Ο κλπ) και έως τις 10 Απριλίου 2020.
•    Αναστολή όλων των Στρατιωτικών Παρελάσεων
για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
•    Αναστολή χορήγησης Αδειών Εξωτερικού.
•    Αναστολή της Ακαδημαϊκής εκπαιδεύσεως των μαθητών των Παραγωγικών Σχολών (ΑΣΕΙ –ΑΣΣΥ) και έως τις 10 Απριλίου 2020.
•    Αναστολή διαθέσεως προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων (στρατιωτικά αγήματα, μπάντες, κλπ).
•    Πραγματοποίηση προγραμματισμένων ορκωμοσιών νεοσυλλέκτων οπλιτών, ναυτών, σμηνιτών, χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Άδεια στον ένα γονέα για τα κλειστά σχολεία

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν από τους Διευθυντές των Υγειονομικών Υπηρεσιών όλα τα προληπτικά μέτρα υγιεινής, τα διατιθέμενα μέσα και υποδομές, καθώς αναλύθηκαν και περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς σε πλήρη συντονισμό με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top