"Βέτο" στο σχέδιο δήλωσης του ΝΑΤΟ για την Τουρκία από τον Δένδια!

Δεν ικανοποιούσε τις θέσεις μας για το μεταναστευτικό

Νίκος Δένδιας

«Stop» στο σχέδιο  δήλωσης του  ΝΑΤΟ για τη στήριξη της Τουρκίας,  μετά την επίθεση κατά στρατευμάτων της στο Ιντλίμπ από δυνάμεις του Άσαντ, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 στρατιώτες, έβαλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.   

Αποκάλυψη Star: Το σχέδιο Ερντογάν για νέα «Ειδομένη» σε Έβρο - νησιά

Συγκεκριμένα η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας μας στη Συμμαχία, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έλαβε την εντολή από τον Υπουργό Εξωτερικών, κατά τη  διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC), να μη  συμφωνήσει στην υιοθέτηση κειμένου υπέρ της Τουρκίας στην οποίο δεν αναφέρεται  η ελληνική θέση για την τήρηση της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό -προσφυγικό, η οποία συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2016.

Είναι προφανές ότι η Αθήνα συνδέει ευθέως την όποια στήριξη στην Τουρκία σε συμμαχικό επίπεδο από τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, όπου η προκλητική της συμπεριφορά σήμερα με την απροκάλυπτη προώθηση μεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα ξεπέρασε κάθε όριο.    

Μητσοτάκης: Πλήρης αποτροπή σε Έβρο - νησιά και σφράγισμα συνόρων

Αντίθετες με την ελληνική θέση ήταν σύμφωνα με πληροφορίες Μ. Βρετανία, Γερμανία  και ΗΠΑ, που επεδίωκαν μία "πάση θυσία"  δήλωση στήριξης της Τουρκίας.  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top