Αποκάλυψη Star: Το σχέδιο Ερντογάν για νέα «Ειδομένη» σε Έβρο - νησιά

Σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο και μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων

«Ο Ερντογάν στήνει μια Ειδομένη στον Έβρο» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα που βρίσκεται από το πρωί στον Έβρο και της μετέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση μετακινεί μετανάστες – και όχι πρόσφυγες -  απροκάλυπτα προς τον Έβρο, με λεωφορεία, αγροτικά ακόμη και…   στρατιωτικά οχήματα!

Ειδομένη: Απέκλεισαν ξανά τη σιδηροδρομική γραμμή οι πρόσφυγες

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός στους στη συνοριακή διάβαση με την Ελλάδα το μεσημέρι ανερχόταν στους 500 και το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν τους 1.000.

Πρόσφυγες στον Έβρο ζητούν να μπουν στην Ελλάδα - Φωνάζουν «Yunanistan»

«Γιατί το κάνει αυτό; Θέλει να προκαλέσει επεισόδιο. να δείξει  ότι έχει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και τους μαζεύει στα σύνορα με την Ελλάδα. Θέλει να έρθουν κανάλια να το δείξουν, για να φοβηθούμε κι εμείς και οι Ευρωπαίοι» πρόσθεσε.   

Η ελληνική κυβέρνηση  απαντά από την πλευρά της μεταφέροντας δυνάμεις όχι μόνο της Αστυνομίας και του Στρατού από Βόλο, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη. Η εντολή της ελληνικής κυβέρνηση είναι σαφής:  «Δεν θα περάσει κανείς»!  

Μητσοτάκης: Πλήρης αποτροπή σε Έβρο - νησιά και σφράγισμα συνόρων

Το  μήνυμα αυτό μετέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης στην επικοινωνία του με Μέρκελ, Μακρόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: «θα θωρακισω τα σύνορά μου» τους είπε.  «Αφού δε βοηθούν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς» κατέληξε η Κ. Μακρή.  

Επικοινωνία Μητσοτάκη και με τον Μακρόν μετά τη Μέρκελ 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ  ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  -  ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ 

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top