Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα από την Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα να μην υποτιμάει την ψυχραιμία που επιδεικνύει η Αθήνα απέναντι στην προκλητικότητά της στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας, μετά το 4ο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-  Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δυνάμεις της ειρήνης δεν φωνασκούν,  αλλά ξέρουν να αντιδρούν όταν πρέπει.

Ο Μητσοτάκης και ο Μπορίσοφ υπογράφουν συμφωνίες συνεργασίας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο οξύνει αχρείαστα την κατάσταση στη Μεσόγειο. Ο  χάρτης της πραγματικότητας είναι ένας και ουδείς μπορεί να ξαναζωγραφίζει τον χάρτη της Μεσογείου σκιτσάροντας ψεύτικες θαλάσσιες ζώνες και σβήνοντας νησιά».  

Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν πιο ισχυρά μήνυμα στην Τουρκία, ενώ τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Είμαι πρόθυμος, έτοιμος,  με τον δικό  υπουργό Εξωτερικών, να είμαστε  προς όφελος της γειτονικής, αδελφικής,  Ελλάδας», ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος τόνισε ότι έχει διαμηνύσει και στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «εμείς θέλουμε να σας στηρίξουμε αλλά αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να τελειώσει».

Στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη, υπογράφηκαν μια σειρά από συμφωνίες για τους τομείς των Υποδομών, Μεταφορών, Τουρισμού, Επενδύσεων και Οικονομίας. 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην περιοχή,  επισκέφτηκε με τη σύζυγό του Μαρέβα το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. «Η σύζυγός μου έχει πολιτογραφηθεί Θρακιώτισσα» δήλωσε μάλιστα χαριτολογώντας  ο πρωθυπουργός. Μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για το πλούσιο περιεχόμενο δράσεων του μουσείου.

Μητσοτάκης από την Ροδόπη: Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη αύξηση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ στην περιοχή «Ποσοστιαία  πουθενά δεν αυξήσαμε τα ποσοστά μας πιο πολύ από ότι εδώ πέρα» σημείωσε.  

Η περιοδεία στη Θράκη ξεκίνησε από τη Ροδόπη. Μετά από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης συμμετείχε σε σύσκεψη στο επιμελητήριο της περιοχής. Άκουσε για τα προβλήματα του νομού από πρώτο χέρι και μίλησε για τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της κυβέρνησης: «Η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή και  κεντρικό ζητούμενο της κοινωνίας.  Παρατηρείται μια σημαντική βελτίωση». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top