Μεταναστευτικό: Στα «χαρακώματα» στα νησιά - Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση

Ούτε συζήτηση από το Υπουργείο στην πρόταση για κέντρα σε βραχονησίδες

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται πλέον η κυβέρνηση και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης των νησιών για το μεταναστευτικό

Όπως τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι νησιώτες λένε πλέον ότι η μόνη λύση που δέχονται είναι να γίνουν τα κέντρα μεταναστών στις βραχονησίδες. Όπως πρόσθεσε,  η κυβέρνηση απαντά ότι ο διάλογος τελείωσε και μέσα στην εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες στους χώρους που έχουν ανακοινωθεί.  

Αποκλειστικό: Άραβας προτρέπει τους μετανάστες στην Κω σε απεργία πείνας

Την ιδέα των βραχονησίδων η κυβέρνηση την απορρίπτει, τόσο ο  υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης όσο και το Μαξίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε θα δημιουργήσουν νησιά σαν το Έλις στις ΗΠΑ, όπως έκαναν κάποτε στην Αμερική,  όπου υποδέχονταν εκεί τους μετανάστες. 

Μεταναστευτικό: Πάνω από 2.000 τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Πρόβλημα υπάρχει και από πρακτική άποψη για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, καθώς χρειάζεται να υπάρχει λιμάνι, νοσοκομείο και παροχή ηλεκτιρκού ρεύματος και νερού.  Για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο στην κυβέρνηση λένε ότι θα χρειάζονταν χρόνια. 

Όπως συμπλήρωσε πάντως η Κ. Μακρή «το κλίμα είναι τεταμένο και από την Πέμπτη έχει διακοπεί τελείως η επικοινωνία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζουρη με τον κ.  Μηταράκη, αφού ο καθένας  εμμένει στις θέσεις του και  προφανώς δεν έχουν κάτι άλλο να πουν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top