Δένδιας από τη Δανία: Η πολιτική της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη

Συζήτηση και για μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή

Νίκος Δένδιας Δανός ΥΠΕΞ

Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Κοπεγχάγη με τον ομόλογό του της Δανίας Jeppe Kofod. 

«Η Τουρκία διεξάγει την εξωτερική πολιτική της με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα. Μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία. Εξέφρασα την ικανοποίησή μας για τη σαφή στάση που υιοθέτησε η ΕΕ σχετικά με τα θέματα αυτά» τόνισε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση. 

Ηχηρή απάντηση Δένδια: «Εμείς δεν μετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια»   

Όπως επίσης ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, «έχοντας ως βάση τις άριστες διμερείς μας σχέσεις, διερευνήσαμε σήμερα τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς».

Οι δύο Υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ενώ ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Δανία κατόρθωσε να πρωτοπορεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Έχουμε πολλά να μάθουμε από τη δανική τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, προκειμένου να επιτύχουμε το τέλος της εξάρτησης από το λιγνίτη μέχρι το 2028, όπως είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη» τόνισε. 

ΕΕ: Μπλόκο στην Άγκυρα με δύναμη επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη!

Ν. Δένδιας και J. Kofod συζήτησαν επίσης το ζήτημα της μετανάστευσης «Ένα θέμα που απασχολεί και τις δύο χώρες και, φυσικά, ολόκληρη την Ευρώπη. Ανέπτυξα σαφώς τη θέση μας, όσον αφορά την ανάγκη για μια πλήρη αναθεώρηση της διαδικασίας ασύλου. Πρέπει να πω ότι άκουσα πολύ προσεκτικά την πρόταση της Δανίας, η οποία ακούγεται πολύ λογική ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος πρόσθεσε ότι  αντήλλαξαν  απόψεις και  σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top