Ηχηρή απάντηση Δένδια: «Εμείς δεν μετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια»

Να μοιραστεί η ανατολική Μεσόγειος θέλει η Τουρκία

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια που τόνισε ότι η χώρα μας δεν συμμετέχει σε ανατολίτικα παζάρια.

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου για τη μειονότητα στη Θράκη

Να μοιραστεί η ανατολική Μεσόγειος θέλει η Τουρκία, κατηγορώντας παράλληλα την Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής στη συμπεριφορά της.

«Εμείς λέμε στην Ελλάδα- το είπε στον Μητσοτάκη ο ίδιος ο Πρόεδρός στον Λονδίνο- λέμε ‘εμείς μπορούμε να κάνουμε μια παρόμοια συμφωνία με σάς φτάνει εσείς να είστε έτοιμοι για συμβιβασμό. Μην παίζετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Να μάθετε πώς να μοιραστείτε την ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε έτοιμοι για μια έντιμη συνεννόηση, αλλά ανέτοιμοι για να κάνουμε ανατολίτικα παζάρια στο όνομα της ισχύος», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας από τον Λίβανο: Οι Άραβες αντιδρούν στα νέο-οθωμανικά σχέδια

«Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο» 

Η Αθήνα απάντησε, όμως, και στους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η χώρα μας έχει αποδεχθεί το καθεστώς που η Τουρκία δημιουργεί στη Μεσόγειο.

ΕΕ: Μπλόκο στην Άγκυρα με δύναμη επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη!

«H παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Συνεχίζονται οι προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο

Στο Αιγαίο τουρκικά μαχητικά προχώρησαν και σήμερα σε προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν το πρωί πάνω από Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς και Κίναρο, σε μεγάλα ύψη.

Νότια της Κύπρου, ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force του γαλλικού αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, επισκέφθηκε τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «FOCH 2020».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top