Γεννηματά: Στον δρόμο Τσίπρα η ΝΔ - Το ΚΙΝΑΛ αποκούμπι των εργαζομένων

Κριτική σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και από Κουτσούμπα - Βελλόπουλο

«Δεν περιμένουμε να δώσετε λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων γιατί η παράταξή σας είναι πάντα απέναντι τους. Μόνο εμείς η δημοκρατική παράταξη είμαστε το αποκούμπι τους», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά  κατά την ομιλία της στη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά θέματα.

Μητσοτάκης: Θέλουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας, όχι επιδόματα

«Η σημερινή κυβέρνηση βαδίζει στις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Οι δήθεν κόντρες δεν αλλάζουν την πραγματικότητα στο χώρο της εργασίας», ανέφερε επίσης στη δευτερολογία της η κ. Γεννηματά η  οποία υποστήριξε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δήθεν κονταροχτυπιούνται κλείνοντας ο ένας το μάτι στον άλλο». Απάντησε δε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία για τον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι. Ο κόσμος σάς έχει πάρει χαμπάρι. Χάσατε την ευκαιρία για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού όταν ήσασταν κυβέρνηση. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Μιλούν οι πράξεις». 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε λίγο θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor

Επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής:  Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρότασή της να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός από τους κοινωνικούς εταίρους και να κατοχυρωθεί στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κουτσούμπας: Εργασιακή ζούγκλα και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ   

Το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας παραμένουν κολλημένα σταθερά σε ποσοστό άνω του 17%, δηλαδή στο ένα εκατομμύριο ανέργους, επισήμανε στην ομιλία του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.    

Όπως ανέφερε, η ευέλικτη απασχόληση, "η δουλειά-λάστιχο με 380 ευρώ μικτά",  μετεξελίσσεται σε "μόνιμης διάρκειας ευέλικτη εργασία και όχι προσωρινού χρόνου, χαμηλά αμειβόμενη, αδήλωτη και ανασφάλιστη".

Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε αν αυτή η κατάσταση "δικαιολογεί τη γνωστή κοκορομαχία με εναλλασσόμενους ρόλους του πανηγυρίζοντος και του καταγγέλλοντος ανάμεσα στους κυρίους του αστικού, φιλελεύθερου και σοσιαλδημοκρατικού, διπολισμού". "Μαζί διαμορφώσατε αυτό το αντεργατικό τερατούργημα" πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας. Υποστήριξε επίσης  ότι "επιβεβαιώνεται πως η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου έχει ως βασική προϋπόθεση την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα" και ότι  "η εργασιακή ζούγκλα έχει την κοινή σφραγίδα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα", ενώ έκανε λόγο  για προκλητική προσπάθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ "να κάνουν το μαύρο-άσπρο".

Βελόπουλος: Θέλουν σπέκουλα αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν το δίπολο  

«Η σημερινή συζήτηση δεν ήταν παρά μία σπέκουλα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για να συντηρηθούν οι δυο πόλοι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και να διαχειριστούν τα δικά τους προβλήματα» υποστήριξε από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. 
«Η ύπαρξη του ενός, είναι αυτονόητα η ύπαρξη του άλλου» πρόσθεσε.  

Σχετικά με το ζήτημα του κατώτερου μισθού ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε: «Το θέμα δεν είναι πόσα θα δώσετε γιατί δεν θα τα δώσετε εσείς ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μπορείτε να δώσετε είναι δουλειά στους Έλληνες αλλά δίνετε ανεργία, ύφεση και ψευδή ανάπτυξη», είπε ο κ. Βελόπουλος,  

Ξεκινώντας την ομιλία του  κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην κίνηση του κ. Βαρουφάκη να καταθέσει τα πρακτικά των ηχογραφημένων συνομιλιών του Eurogroup στο προεδρείο της Βουλής:   «Έπρεπε τότε να μιλήσουν κάποιοι. Μετά από τόσα χρόνια ίσως να είναι λίγο αργά. Στην πενταετία παραγράφονται τα αδικήματα».  

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top