Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup!

«Να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ από Σαμαρά και Παπανδρέου»

Ένα usb stick με τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup το 2015, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, κάθε φορά ανακινείται το θέμα για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την κίνησή του αυτή «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το τι έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σε λίγο θα μαθαίνουμε τα νέα σας από το TripAdvisor

Μητσοτάκης: Θέλουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας, όχι επιδόματα

Ο κ. Βαρουφάκης διάβασε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, γιατί δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Επέστρεψε τα αρχεία ως «απαράδεκτα» ο Τασούλας

Ως «απαράδεκτα» επέστρεψε τα αρχεία ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, λέγοντας πως «η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων».

«Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό "εμπιστευτικό" προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένου. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη», είπε ο κ. Τασούλας.

Βαρουφάκης: Να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ από Σαμαρά και Παπανδρέου

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Παπανδρέου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το μνημόνιο που ψήφισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ δε διέφερε από τα προηγούμενα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top