Μητσοτάκης: Θέλουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας, όχι επιδόματα

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και όλοι οι δείκτες το επιβεβαιώνουν»

«Η κοινωνία και η οικονομία ευημερούν όταν αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά θέματα.

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η ατάκα Μητσοτάκη για την ημέρα των Ερωτευμένων – Γελούσε ο Τσίπρας

Για χαλαρό ποτό με νεολαία σε μπαρ των Ιωαννίνων ο Τσίπρας

Σημείωσε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά ούτε και ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους». 

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι περιγράφει, στην ερώτησή του, μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας με ψέματα και ανακρίβειες, περιγράφοντας έξι από αυτά:

1.    Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Νοέμβριο υποχώρησε στο 16,5% από το 18,6% του αντίστοιχου μήνα επί ΣΥΡΙΖΑ.

2.    Δεύτερη ανακρίβεια, υποκριτικά εξακολουθεί να μιλάει για ρεκόρ απολύσεων. Η αλήθεια είναι ότι αντί για απολύσεις τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν και για την ακρίβεια είναι 65.718 περισσότεροι από πέρυσι. Όπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν.

3.    Διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τάχα υποβαθμίστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και έτσι ανθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι το 2ο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι από το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

4.    Υποστηρίζει ότι χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας υπέρ της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε 1.374.482 μόνιμους εργαζόμενους, 65.718 περισσότερους από πέρυσι και για πρώτη φορά μετά την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται αύξηση του μεριδίου της πλήρους απασχόλησης στη συνολική απασχόληση.

5.    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι καταστρατηγούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η αλήθεια είναι ότι εξαίρεση προβλέπεται μόνο εάν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι αποφασίσουν να σώσουν μία επιχείρηση.

6.    Η υποτιθέμενη μη επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, αναφερόμενος στους 55.000 επιστήμονες, οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, είπε: «Δεν γνωρίζετε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν μία σύμβαση ορισμένου χρόνου; Δεν γνωρίζετε ότι η προκήρυξη που βγάλατε εσείς αναφέρει ότι παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι άκυρες; Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας, κλείνοντας το μάτι σε παράνομα βολέματα. Εγώ πάλι θα επιμείνω, θα κλείνω την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο. Να λοιπόν ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος πρεσβεύει το νέο».

«Σας ενοχλεί που υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας»

«Μας καταγγείλατε ότι τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Ενοχλείστε που αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί το έργο της και τηρεί τις δεσμεύσεις της, έχετε ακόμα 3,5 χρόνια για να το συνηθίσετε, κάντε πολλή υπομονή» είπε ο πρωθυπουργός, στη δευτερολογία του.

«Το ίδιο πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Όμως η αύξηση θα γίνει σταδιακά έως το 2016» είπε ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζοντας ότι ο ίδιος έλεγε το 2018, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να πάει ο κατώτατος μισθός στα 703 ευρώ το 2022. «Αυτή είναι η διαφορά υπευθυνότητας, ήταν εύκολο να κάνω να κάνω πλειοδοσία», είπε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας πάντα – όπως είπε – απουσιάζει από την αίθουσα της Βουλής, όταν μιλάει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Ίσως αυτή η συζήτηση για το 2015 πρέπει να γίνει. Να σας έχουμε και τους δύο μαζί στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε εκείνο το αμαρτωλό εξάμηνο», σημείωσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top