Κίνηση - ματ στην Τουρκία από Ελλάδα και Γαλλία στην Κύπρο

Στενό μαρκάρισμα στο «Γιαβούζ» από τη φρεγάτα "Ψαρά" και το "Σαρλ Ντε Γκωλ"

Αθήνα και Παρίσι δυναμώνουν τη στρατιωτική τους συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

Η ελληνική φρεγάτα "ΨΑΡΑ" θα βρίσκεται από την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο. Θα κάνει ασκήσεις και θα περιπολεί κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»  μαζί με το Σαρλ Ντε Γκολ και άλλα τέσσερα  γαλλικά πολεμικά πλοία, συμμετέχοντας στη ναυτική δύναμη task force του αεροπλανοφόρου. 

Στις Βρυξέλλες, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ  συζήτησαν για 15 λεπτά, ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκινάει τη Δευτέρα. 

Παναγιωτόπουλος: Τι ζήτησα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

ΝΕΕΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΝΗΣΙΑ!

Παρόλα αυτά, λίγες ώρες μετά, τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από 6 ελληνικά νησιά: Δύο φορές πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά και αρκετές φορές πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς και Αγαθονήσι. 

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Αθήνα θα βάλει στο τραπέζι των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, την ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής Λάρισας - Εσκί Σεχίρ σε περίπτωση επεισοδίου στον αέρα, την επίλυση τυχόν επεισοδίων στον Έβρο από τους τοπικούς διοικητές, το θέμα της δέσμευσης από την Τουρκία μεγάλων περιοχών στο Αιγαίο για ασκήσεις υποβρυχίων και φυσικά το ζήτημα των καθημερινών τουρκικών υπερπτήσεων.   

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΛΙΒΥΗΣ 

Την τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο, κατήγγειλε για μια ακόμη αφορά ο Νίκος Δένδιας που σήμερα επισκέφθηκε την Αλγερία, μια χώρα με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο που τάσσεται παραδοσιακά στο πλευρό του Ερντογάν.

Δένδιας: Κοινή θέση Ελλάδας - Αλγερίας κατά των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top