Πιερρακάκης για ψηφιακές δεξιότητες – απασχόληση: Να μάθουμε να μαθαίνουμε

Ξεκινά ξανά η Ελληνική Συμμαχία κατά του ψηφιακού αναλφαβητισμού

Κυριάκος Πιερρακάκης ψηφιακές δεξιότητες υπολογιστές νέοι

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η εναρκτήρια συνάντηση για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση.

Στόχος της «Ελληνικής Συμμαχίας» είναι φορείς από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, από πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, startups κ.ο.κ να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις που θα προάγουν τις ψηφιακές δεξιότητες σε πολίτες από όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

«Οι εφαρμογές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητά μας, μέρος της οποίας είναι και η εργασία μας. Ήδη, βλέπουμε μια σημαντική μετατόπιση από τους παραδοσιακούς τίτλους σπουδών προς την διαρκή επιμόρφωση και η τάση δείχνει ότι αυτή η μετατόπιση θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Καλούμαστε λοιπόν να καταγράψουμε και να συντονίσουμε μία σειρά από προσπάθειες για να καλύψουμε το χάσμα δεξιοτήτων το οποίο έχουμε στη χώρα μας. Σε αυτή τη διαδικασία, πρωτοβουλίες όπως η “Ελληνική Συμμαχία” έχουν σημαντικό ρόλο και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλουν δραστικά ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση "να μάθουμε να μαθαίνουμε"».

Κινηματογράφος στην Ελλάδα: Προϋποθέσεις για διεθνείς παραγωγές

Στο χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η κατάρτιση όλων των πολιτών αποτελεί βασικό παράγοντα προκειμένου να βελτιώσουμε την εμπειρία συναλλαγής τους με το Δημόσιο αλλά και για να τους εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούν οι δουλειές του μέλλοντος».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς επεσήμανε: «Με την κυριαρχία των νέων τεχνολογιών και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν στην οικονομία και τις αγορές απασχόλησης, η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων γίνεται ο βασικός μοχλός οικονομικής και κοινωνικής κινητικότητας στον 21ο αιώνα».

Στην παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, παρουσίασε το νέο σήμα, όπως επίσης και τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της «Ελληνικής Συμμαχίας».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή από παλαιά και νέα μέλη. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης ανακοίνωσε τη συμμετοχή στη συμμαχία τεσσάρων νέων σημαντικών μελών: της Amazon, του Ιδρύματος Ωνάση, του Rebrain Greece και του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top