Τσατάνη: «Ό,τι είπε ο Παπαγγελόπουλος, το έγραψαν οι Πυρήνες της Φωτιάς»

Βαριές αιχμές κατά του πρώην υπουργού

Η Γ. Τσατάνη

Βαριές κατηγορίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη εκτόξευσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην προανακριτική της Βουλής για τη Novartis.

Novartis: «Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για Γεωργιάδη και Λοβέρδο»

Μετά την Ελένη Ράικου, που είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ακόμα και για προσπάθεια φυσικής της εξόντωσης, η κυρία Τσατάνη άφησε βαριές αιχμές εναντίον του για την επίθεση που δέχθηκε από τη «Συνομωσία Πυρήνες της Φωτιάς».

«Ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των "Πυρήνων της Φωτιάς" μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενόπουλου επειδή είχε εμμονή», είπε η κυρία Τσατάνη.

Νέες «φωτιές» από Ράικου: Οργανωμένο σχέδιο από Παπαγγελόπουλο

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατήγγειλε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός εισέβαλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης και απαιτούσε να λαμβάνει μέρος σε συσκέψεις που αφορούσαν την υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου. 

«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς, με πίεσή μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Του ζήτησα να μη με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"», είπε η κυρία Τσατάνη.

Παπαγγελόπουλος: Στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων ο Ρασπούτιν

Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα τηλεφωνήματα που της έκανε ο δημοσιογράφος για να της ζητήσει τον λόγο για αποφάσεις της, αλλά και στις απειλές του πρώην υπουργού ότι «δε θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της».

Αναλυτικά η πρώην εισαγγελέας κατέθεσε στην προανακριτική:

Γ. Τσατάνη: Επικοινώνησε μαζί μου ο Βαξεβάνης για να με ρωτήσει για την υποψηφιότητα Ντογιάκου. Εγώ του αρνήθηκα την οποιοδήποτε συζήτηση και τότε αυτός μου απάντησε «μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς...».
Γ. Τσατάνη: Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο «Ένα βήμα πριν τη δίωξη». Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι «δε θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».
Γ. Τσατάνη: Στις 22/11/2015 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι, με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα «θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι». Όταν έφτασα, επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου».
Θανάσης Πλεύρης: Καταγγέλλετε, δηλαδή, ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από τον κ. Παπαγγελόπουλο επειδή δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ράικου, Αθανασίου, Αγγελής.
Γ. Τσατάνη: Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση.
Θ. Πλεύρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θάνου, τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;
Γ. Τσατάνη: Ναι.
Γ. Τσατάνη: Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου. Η κα Θάνου με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής. Ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. 
Θ. Πλεύρης: Από τον Παπαγγελόπουλο; Δηλαδή, κάποιοι πήραν τα λεγόμενά του και τα έκαναν προκήρυξη;
Λάππας: (ειρωνικά) Όχι μόνο, έγραψε και την προκήρυξη.
Λάππας: Γνωρίζετε αν ο Παπαγγελόπουλος έχει παρέμβει στην υπόθεση Novartis;
Γ. Τσατάνη: Δεν γνωρίζω τίποτα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top