Νέες «φωτιές» από Ράικου: Οργανωμένο σχέδιο από Παπαγγελόπουλο

«Με την παρέμβαση να πάει πολιτικά η Novartis, η χώρα έχασε χρήματα»

Η προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Νέες κατηγορίες για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε η Ελένη Ράικου.

Στη σημερινή κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είπε πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είχε εκπνοήσει «ενορχηστρωμένο θεσμικά σχέδιο».

«Εκβιασμό» και «συμβόλαιο θανάτου» κατήγγειλε η Ράικου στην εξεταστική!

Παράλληλα, σημείωσε πως από την παρέμβαση, που καταγγέλλει ότι έγινε, για να πάει πολιτικά το σκάνδαλο Novartis, «ουσιαστικά διακόπηκε η διερεύνησή του και χάθηκαν εκατομμύρια για τη χώρα».

Ακολουθούν οι διάλογοι της κυρίας Ράικου στην προανακριτική:

Ράικου: Το πρώτο έμβασμα δεν το αναγνωρίζει ο σύζυγος μου, θα το αναζητήσει. Δεν υπάρχει εξτρέ από την τράπεζα (κίνηση λογαριασμού). Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να φέρω κάτι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μου, θέλει χρόνο κάτι τέτοιο, θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα. Επαναλαμβάνω δεν θυμάται ο σύζυγος μου το συγκεκριμένο έμβασμα

- Τη στιγμή που η Παπαδάκου ήλθε στο γραφειο σας είχατε στοιχεία για πολιτικά προς πώς; 

Ράικου: Όχι, τίποτα. Ο Παπαγγελόπουλος είχε απαίτηση για κατασκευή στοιχείων. Απαιτούσε να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεια ομως που όμως δεν υπήρχαν . Γνώριζα πως η Παπαδάκου ήταν η φωνή του στο γραφείο μου.

Πλεύρης: Υπήρξε συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Ράικου: Δεν είχα αποκλείσει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα μου.

Πλευρης: Mέσα σε τρεις μήνες είχατε κάνει τους ελέγχους και είχατε βρει τα 118 εκατoμμύρια ευρώ; 

Ράικου: Ναι, όντως. 

Πλεύρης: Ο Μαμιδάκης είχε έλθει όπως είπε για να "συνδράμει το έργο μας". Του είπαμε πως έχουμε το επιστημονικό δυναμικό για να προχωρήσουμε την υπόθεση. Επίσης, εκείνη την εποχή τον είχαμε ύποπτο. Δεν μπορούσε να γίνει προστατευόμενος μαρτυρας. Ήταν ύποπτος, λοιπόν.

Πλεύρης: Θεωρείτε πως η κ. Τουλουπάκη θα μπορούσε να εκτελέσει αντί για εσάς εντολές του Παπαγγελόπουλου;

Παπαγγελόπουλος: Στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων ο Ρασπούτιν

Ράικου: Εσείς τι λέτε; Στους 3 μήνες σας είπα πόσα στοιχεία συγκεντρώσαμε. Αυτά που βρήκαμε διερευνήθηκαν; Η λίστα διερευνήθηκε; Βρήκαμε φαρμακευτική εταιρία ότι έδινε λεφτά σε άλλη φαρμακευτική. Αυτά ελέγχθηκαν;

Πλεύρης: Οι σχέσεις με τον κ. Αγγελή ποιες ήταν;

Ράικου: Θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο σχέδιο . Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικης. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω το απέγινε η υπόθεση με την τράπεζα Αττικης

- Με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν λεφτά εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών

- Από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου.

Λάππας: Ολόκληρη η δικογραφία με τις λίστες 4.100 γιατρών ήρθε στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018

- Ποιες ήταν οι σχέσεις της κ.Τουλουπάκη με τον κ.Παπαγγελόπουλο;

Ράικου: Υπάρχει δημοσίευμα που τα λέει ξεκάθαρα «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης». 12/4/2017 στην εφημερίδα Δημοκρατία. Δεν το λέω εγώ.

Πλεύρης: Θεωρείτε ότι η κα Τουλουπάκη εξυπηρετούσε καλύτερα τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Ράικου: Εσείς τί νομίζετε; Ερευνούσαμε σκάνδαλο εκατομμυρίων και αφήσαμε στοιχεία για φαρμακευτικές εταιρείες που αντάλλασσαν χρήματα μεταξύ τους. Είδατε εσείς αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν; Οι έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία.

Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να σταματήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου

Πλεύρης: Μας είπατε οτι ο κ.Παπαγγελοπουλος σας ζητούσε πράγματα και για άλλες υποθέσεις.

Ράικου: Ναι. Και για άλλες, αρκετές. Για την Τράπεζα Αττικής μου ζήτησε να την κρατήσω πίσω. Να μην την περαιώσω. Αυτό προφανώς δεν είναι νόμιμο. 

Πλεύρης: Ηταν ο κ.Καλογρίτσας σε αυτή την υπόθεση;

Ράικου: Ναι. Ήταν ο πρώτος σε αυτή τη λίστα. Δεν ξέρω τί απέγινε.  Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε να συγκαλύψει την διευρεύνση του σκανδάλου. Έπρεπε να είχαν ήδη βγει τα πρώτα στοιχεία. Η χώρα πρέπει να πάρει χρήματα από αυτό. Ακούσατε εσείς τίποτε; Μόνο για πολιτικούς ακούμε τρία χρόνια.

Λάππας: Οι Αμερικανοί σας είπαν ότι ερευνούν πολιτικά πρόσωπα;

Ράικου: Όχι.

Λάππας: Τότε γιατί στην αίτηση δικαστικής συνδρομής των επίκουρων αναφέρεται: «Οι καταγγελίες αναφέρονται σε χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών». Το ίδιο το έγγραφο σας σας αναιρεί

Η σκευωρία άρχισε στο Παρίσι 

Ράικου: Η Τουλουπάκη, ο Ντζούρας, ο Καλούδης και ο Ζαγοραίος σε συνοδεία της Γιάννα Παπαδάκου αρχές Σεπτεμβρίου πήγαν να πάρουν κατάθεση στο Παρίσι από τον Φαλτσιανή. Πήγαν κρυφά από τον Άρειο Πάγο σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία. Και επειδή η κα Δημητρίου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ήταν σε γνώση της μετέβη ο Παπαγγελόπουλος στον Άρειο Πάγο και τους έτριξε τα δόντια.

Πλεύρης: Γιατί δώσατε δεύτερη φορά κατάθεση μέσα στην ίδια μέρα στον κ.Ζαχαρή;

Ράικου: Γιατί φεύγοντας και φθάνοντας στο γραφείο μου συνειδητοποίησα οτι δεν είχα μιλήσει για τον Ρασπούτιν. Και γύρισα αμέσως πίσω για να συμπληρώσω την κατάθεση. 

Πλεύρης: Είπατε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν της σχολής «Προχώρα και θα τα βρουν οι παρακάτω».

Ράικου: Ναι. Ήταν φράσεις αυτές που τις χρησιμοποιούσε ανέκαθεν και τις εφάρμοζε κιόλας. Σε όσους άσκησε δίωξη ο Παπαγγελόπουλος όλοι μετά απηλλάγησαν με βούλευμα.

Το Δημόσιο έχασε με τη στάση Παπαγγελόπουλου εκατομμύρια ευρώ. Ζημίωσε το Κράτος η συμπεριφορά του γιατί οδήγησε την υπόθεση σε εκτροπή προς πολιτική κατεύθυνση κι όχι προς εκεί που τα στοιχεία οδηγούσαν.

Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη κατασκεύασαν τους μάρτυρες

Λάππας: Πώς σας ζητούσε ο Παπαγγελόπουλος να κατασκευάσετε στοιχεία για πολιτικούς και τον κ.Βενιζέλο;

Ράικου: Όπως τελικά τα κατασκεύασε στη συνέχεια με την κα Τουλουπάκη.

Λάππας: Πώς δηλαδή; 

Ράικου: Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες.  

Λάππας: Εννοείτε ότι μετά οι μάρτυρες ψευδομαρτύρησαν; 

Ράικου: Το είπα από την αρχή. Διέκοψε ο Παπαγγελόπουλος την έρευνα του σκανδάλου και το μετέτρεψαν σε σκευωρία.

Λάππας: Άρα λέτε ότι όλα αυτά είναι σχέδιο Παπαγγελόπουλου;

Ράικου: Εννοείται. Και με τις ενέργειές του αυτές το ελληνικό δημόσιο έχασε πολλά χρήματα.

Λάππας: μα ο Παπαγγελόπουλος είπε έξω από το Μαξίμου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο γιατί λέτε δεν ήθελε την διερεύνηση του

Ράικου: δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο τον ενδιέφερε με κάθε τρόπο να στήσει πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top