«Εκβιασμό» και «συμβόλαιο θανάτου» κατήγγειλε η Ράικου στην εξεταστική!

Και κριτική βουλευτών ΝΔ – ΚΙΝΑΛ στην Τουλουπάκη για τη Novartis

«Εκβιασμό» και εις βάρος της «συμβόλαιο θανάτου» κατήγγειλε η πρώην εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου στην εξεταστική επιτροπή για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis!  Η κα Ράικου προσήλθε φορώντας μαύρα γυαλιά ενώ  ζήτησε να μη φωτογραφηθεί.   

Όπως ανέφερε  στην  κατάθεσή της η ίδια και οι συνεργάτες της άνοιξαν  36 λογαριασμούς. «Δεν πηγαίναμε σπίτια μας ούτε τα Σαββατοκύριακα» σχολίασε. Τον Φεβρουάριο του 2017 κατέθεσε ότι την επισκέφθηκε  δημοσιογράφος και ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα η οποία επανήλθε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπε ότι δεν υπάρχει κάτι άρχισε να μιλά για off shore επιχειρηματία και πολιτικού αντίστοιχα. «Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. " Φεύγω τώρα να στα φέρω". Την κάλεσα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε» τόνισε η κα Ράικου.  

Novartis: Ο Αγγελής έδωσε έγγραφο του FBI και αναφέρθηκε σε δύο φόνους

Ανέφερε επίσης στη συνέχεια η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ότι λίγες ημέρες μετά την πήρε τηλέφωνο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία συη Βουλή"; "εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής" απάντησα. "Κάτσε και θα δεις" είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι. Κοινή εκβίαση!» ισχυρίσθηκε η κα Ράικου. 

Παπαγγελόπουλος: Στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων ο Ρασπούτιν

Πρόσθεσε η εισαγγελέας:  

«Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ. ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη . Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες, κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε σχέσεις με τη Novartis.  Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. έψαξα ειδικά τον κύριο Π. όμως είχα κατηγορηματική άρνηση. Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν» τόνισε. 

Όπως φέρεται να υποστήριξε στη συνέχεια η  κα Ράικου δημοσιογράφος από την εφημερίδα Documento την πήρε τηλέφωνο και της είπε πως κατηγορείται η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. «Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη.  Μετά την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών μου διώξεων» υποστήριξε για το ίδιο θέμα η  κα Ράικου.

"Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ... ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ"!   

«Λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό σε βαθμό που απορούσα πως τον στηρίζει η τότε κυβέρνηση, έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους. Έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους» ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η εισαγγελέας. 

Η κα Ράικου ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του Ρασπούτιν, εδώ και 15 χρόνια! Είπε συγκεκριμένα:     

«Στόχος των συκοφαντικών δημοσιευμάτων ήταν να πλήξουν το κύρος μου αλλά και να ενισχύσουν την αξιοπιστία της Τουλουπάκη. Ότι δήθεν εγώ προστάτευα πολιτικούς ενώ εκείνη έδινε στοιχεία. 

Τότε κάλεσα κάποιους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και τους ενημέρωσα για τον Ρασπούτιν”, εννοώντας φυσικά τον Παπαγγελόπουλο. Εκείνοι για να μην γράψουν το όνομά μου είπαν ότι τα είπαν οι κύκλοι Ράικου. Εγώ τα είχα πει. Τον Παπαγγελόπουλο εγώ έτσι τον καταχώρησα. Ως σκευωρό την ενεργούς πολιτικής.

Από το 2005 που ήταν προϊστάμενος στην εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε αποκαλούσε τον εαυτό του ο ίδιος ο κ.Παπαγγελόπουλος Ρασπούτιν. Από τότε θυμάμαι να το λέει».
 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ   

Κριτική στη νυν Εισαγγελέα Αντιμετώπισης της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατά την κατάθεση της προκατόχου της Ελένης Ράικου άσκησαν προηγουμένως οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην εξεταστική.     

Η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος κατάθεσης εγγράφων του κ.Λάπα από την κ.Τουλουπάκη ήταν η αιτία που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια σε μέλη της Επιτροπής δεδομένου ότι εκκρεμούν πολλά άλλα αιτήματα.

Φρουζής: Η όλη κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν να «δώσω» πολιτικούς

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω βουλευτές φέρονται να δήλωσαν: 

Θ. Πλεύρης (βουλευτής ΝΔ): Η κα Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Β. Κεγκέρογλου (βουλευτής ΚΙΝΑΛ): Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας (πρόεδρος εξεταστικής – βουλευτής ΝΔ): Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παπαγγελόπουλος: Βρωμερά ψέματα από την κυρία Ράικου

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προέβη στην παρακάτω σκληρή δήλωση.

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top