Φρουζής: Η όλη κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν να «δώσω» πολιτικούς

Ένταση σε προανακριτική για ένα mail - «Οι στόχοι επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Με ένταση ξεκίνησε και η Τρίτη μέρα κατάθεσης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis Hellas, Κωνσταντίνου Φρουζή, στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει αναφορικά με ένα email που φέρεται να έστειλε ο ίδιος στον – τότε – υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Φρουζής αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον κ. Γεωργιάδη, με την κα Αυγέρη να απαντά: «Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα mail είχαν διαρρεύσει και από τη δικογραφία». Μάλιστα, ζήτησε από την κυρία Αυγέρη να προσκομίσει το email.

«Πήγα στην Τουλουπάκη με δύο στόχους, να καταθέσω και να μιλήσω επιτέλους αλλά και να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου», φέρεται να είπε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Hellas.

Φρουζής σε προανακριτική: Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που η ίδια ήθελε

Όπως σημείωσε, «όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις, λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει “έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις”. Δεν κολλάνε τα γεγονότα. η όλη κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Φρουζής φέρεται να κατέθεσε ότι «έφυγα στεναχωρημένος από την Τουλουπάκη διότι κατάλαβα με σαφήνεια ότι εάν δεν καταθέσω, όπως αυτή ήθελε, δε θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής είπε πως «με ρωτάτε αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε εάν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο».

Σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης τον ρώτησε εάν του διάβασαν καταθέσεις και ο κ. Φρουζής απάντησε αρνητικά.

Στη συνέχεια ενώ στην ερώτηση αν στις συναντήσεις με τους πολιτικούς ήταν μόνο ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) ή και ο ανταγωνιστικός ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας), απάντησε ότι «στις συναντήσεις είμαστε πάντα περισσότεροι».

Απαντώντας σε νέα ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη για το Harvard Project και το εάν πίεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να απάντησε: «Η λέξη πίεση κατ’ εμέ σημαίνει μάχομαι για κάτι. Ως εκ τούτου πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε πως τα αιτήματά μας ήταν δίκαια. Ήταν στη δουλειά μας να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό για εμάς», είπε ο κ. Φρουζής.

«Είπατε πως στους στόχους του Harvard Project ήταν το δελτίο τιμών να μη βγαίνει κάθε τρεις μήνες και η μέση χαμηλότερη τιμών των δύο χωρών της ευρωζώνης και όχι της ΕΕ. Οι στόχοι σας με την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκαν;», ρώτησε εκ νέου ο κ. Καραγκούνης, με τον κ. Φρουζή να απαντά αρνητικά και να προσθέτει πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορέσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το καταφέραμε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top