Φρουζής σε προανακριτική: Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που η ίδια ήθελε

«Συναντήθηκα με Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνουν κυβέρνηση»

Ένταση… με το καλημέρα επικράτησε στη δεύτερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis και τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενους μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, εισερχόμενος στην αίθουσα.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του, ο κ. Φρουζής διακόπηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτύρονται έντονα: «Ήδη, τρεις φορές επιδιώξετε να μη μιλήσει. Αφήστε τον».

Ο κ. Φρουζής επανήλθε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο, λέγοντας: «Διάβασα πως υπήρξαν αμφιβολίες αν έγινε η συνάντηση μου με Τουλουπάκη. Σας διαβεβαιώνω πως έγινε. Στις 23.06.18 η Παπαδάκου το έχει επιβεβαιώσει σε δημοσίευμα. Δεν εννοούσε η Τουλουπάκη να καταθέσω αυτά που θα ήθελα. Ζήτησε να πω αυτά που ήθελε η ίδια».

Ποιου υπουργούς της ΝΔ έχει συναντήσει

Ερωτηθείς για εάν είχε συναντήσεις με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα , που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, ο κ. Φρουζής είπε πως δεν έχει δει ποτέ του τους κ. Αβραμοπουλο, Ευαγγελο Βενιζελο και Γιώργο Κουτρουμανη.

Όσον αφορά τους κ. Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, ο κ. Φρουζής σημείωσε πως τους έχει συναντήσει κάποιες φορές ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Για τον Παναγιώτη Πϊκραμμένο, είπε πως τον έχει δει μόνο μία φορά «στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής».

Πικραμμένος: Ο Παπαγγελόπουλος κινούσε τα νήματα για τη Novartis

Αναφερόμενος ειδικά στην περίοδο, όπου ήταν υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: «Τον Νοέμβριο με υπουργό τον Αδωνι Γεωργιάδη ψηφίστηκε νομοσχέδιο τιμολόγησης φαρμάκων. Είχαμε όλοι πρόβλημα με τα εκτός πατέντας φάρμακα. Το 2013-14 έγινε μείωση τιμών έως 50%. Είχα πρόβλημα γιατί βασίζονταν κυρίως στα εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση. Δεν ήμασταν ποτέ φιλικοί προς κυβέρνηση και υπουργό».

«Είχα συναντήσει τον Τσίπρα πριν το 2015 – Επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη»

«Έβλεπα πολλά στελέχη της τότε αντιπολίτευσης πριν το 2015. Τον Γιώργο Σταθάκη τον είχα δει τρεις φορές, όπως και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Είχα πάει και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ανδρέα Ξανθό», είπε ο πρώην επικεφαλής της Novartis.

«Τους είδα πριν το νομοσχέδιο για την  δαπάνη. Ήμουν με καμία δεκαριά στη Βουλή. Γι’ αυτό που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Δεν είχα καμία ενοχή να δω και τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά. Είχα πάει και στα γραφεία της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αυγή, ενώ συναντήθηκα και με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Νίκο Χουντή», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη επί της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε: «Η δαπάνη αυξήθηκε στην εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και έφθασε στα 4 δισ. ευρώ». Παράλληλα, είπε πως τα έσοδα της Novartis είχαν αλματώδη αύξηση την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019.

Τι είπε για τον Αντώνη Σαμαρά

 «Προσωπικά ποτέ δεν συνάντησα πριβέ τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατο ούτε άλλη ιπτάμενη βαλίτσα. Τον Σαμαρά τον συνάντησα σε μία μεγάλη και ανοιχτή συνάντηση παρουσία της Ανγκελα Μέρκελ. Κλήθηκα ως πρέεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλοπουλος ως πρόεδρος ΣΕΒ. Ήμουν μάλιστα και επιθετικός ως προς την γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει. Η παρέμβαση μου για τα χρέη της φαρμακακοβιομηχανίας έπαιξε στον Τύπο», δήλωσε ο κ. Φρουζής.

Αθώος ο Φρουζής για υπόθεση δωροδοκίας από τη Novartis!

«Στη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ επιτράπηκε κατόπιν η αύξηση της τιμής φαρμάκου. Τα πρωτότυπα φάρμακα είχαν ευνοϊκό πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με Σαμαρά», σημείωσε.

Η γραμματέας μου επί τρία χρόνια με έκλεβε

Ο κ. Φρουζής μίλησε και για τον Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη, ο οποίος έφυγε το 2014 από τη Novartis. «Εγώ ανέλαβα το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος – το πόρισμα το έχω- παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες. Αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται υπογραφές προϊσταμένων του. Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι γινόταν με χρήματα».

Αναφερόμενος στην πρώην γραμματέα του Μαρία Μαραγκέλη είπε «επί τρία χρόνια με έκλεβε. Ήταν γραμματέας μου για 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα. Ακόμα και φροντιστήρια παιδιών μου. Το 2015 άρχισα να τη βάζω στη γωνία. Ήμουν σε αντιδίκια και με τους δυο παραπάνω. Τον Νίκο Μανία τον γνώριζα. Ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών κι ένα δικό του λογισμικό».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top