Novartis: Ο Αγγελής έδωσε έγγραφο του FBI και αναφέρθηκε σε δύο φόνους

«Τον Ρασπούτιν τον γνώριζαν και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο»

Τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis εκβίαζε ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα κατάθεσε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή.

«Είπατε χθες κύριε Εισαγγελεύ, ότι ο εκπρόσωπος του FBI σας είχε πει ότι “υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό”. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική γιατί θα έπαιρναν χρήματα. Ποιος είναι αυτός ο δικηγόρος;», ρώτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

«Ο Σαράκης», αποκρίθηκε ο κ. Αγγελής.

Σε ό,τι αφορά τον περιβόητο Ρασπούτιν, ο μάρτυρας φέρεται να ανέφερε ότι τον γνώριζαν ακόμα και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την εισαγγελία Εφετών.

Είπε μάλιστα ότι είχε γίνει καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο, που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν.

Την καταγγελία, είπε, η Ξένη Δημητρίου (πρώην εισαγγελέας του Αρείου) την ανέθεσε στην κυρία Τουλουπάκη, η οποία έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι είναι αναρμόδια. Τελικά, το Πρωτοδικείο την έβαλε στο αρχείο.

Ο κ. Αγγελής εξέφρασε και φόβο για τη ζωή του, διότι έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου και ενός ακόμη προσώπου, τους οποίους συνέδεσε με την υπόθεση Novartis.

Όπως είπε στα μέλη της προανακριτικής, «από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας, αισθάνομαι φόβο».

Ο κ. Αγγελής κατέθεσε ένα έγγραφο του FBI με ημερομηνία τον Αύγουστο του 2017, το οποίο είναι απάντηση σε τέσσερα ερωτήματα που έθεσε η Εισαγγελία Διαφθοράς για το εάν υπάρχουν στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Στην απάντηση αυτή σημειώνεται πως τα στοιχεία που έχουν είναι για χρηματισμούς γιατρών και όχι πολιτικούς. Το έγγραφο αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν στη δικογραφία του 2018, που είχε έρθει στη Βουλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν, πάντως, ένα άλλο έγγραφο με ημερομηνία του 2018, στο οποίο αναφέρονταν πολιτικά πρόσωπα. 

Όταν ρωτήθηκε για τις διώξεις πολιτικών προσώπων ο κ. Αγγελής είπε πως «πρώτη φορά στην καριέρα μου, βλέπω να ασκούνται διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα χωρίς έστω και απλές ενδείξεις». Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως όχι μόνο δε θα του ασκούσε, αλλά, πως εάν ήταν ακόμη επόπτης, θα ασκούσε δίωξη στους εισαγγελείς για κατάχρηση εξουσίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top