Κοροναϊός: Αναμένεται κρούσμα και στην Ελλάδα - Εντείνονται τα μέτρα

Κατεπείγουσες προλήψεις προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Τα μέτρα θωράκισης της Ελλάδας απέναντι στον κοροναϊό εντείνει η κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια, ο υπουργός προανήγγειλε κατεπείγουσες προλήψεις, όπου χρειάζεται, με διαδικασίες εξπρές, «για να ενισχυθούν τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, η task force και οι πύλες εισόδου της χώρας».

Παράλληλα, συζητήθηκαν όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για τον κοροναϊό, ενώ εξετάστηκε και η αύξηση αυτών, εάν και όπου χρειαστεί, ώστε η Ελλάδα να είναι πλήρως θωρακισμένη από τον ιό.

Κοροναϊός: Θα έχει επιπτώσεις και στην παγκόσμια οικονομία

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση «να ακούμε όλοι τους ειδικούς επιστήμονες, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και αυτά τα οποία ανακοινώνουν που είναι τα βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν πάντα με τους κανόνες υγιεινής, με τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον γιατρό μας, με τα νοσοκομεία της χώρας και τα νοσοκομεία αναφοράς και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διαβεβαίωσε πως ο κοροναϊός έχει πολύ χαμηλή θνησιμότητα: «Οι πιθανότητες να έχει κανείς μια πολύ άσχημη κατάληξη από αυτόν, είναι πολύ μικρές – κοντά στο 98% με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουμε – και πιθανότατα να έχει και καλή κατάληξη. Προτείνουμε στους ανθρώπους που έχουν ανησυχία για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, να περιοριστούν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό».

Τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρα είπε πως είναι πιθανό να έχουμε κρούσμα του ιού στην Ελλάδα τις επόμενες τρεις εβδομάδες και «γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top