Κόντρα στη Βουλή για επενδύσεις, υπερφορολόγηση και μεσαία τάξη

Σκυλακάκης: Ρημάξατε τον κόσμο στους φόρους!

Ολομέλεια Βουλής

Κόντρα στη Βουλή γύρω από τη φορολογία ξέσπασε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Από επαναστάτες χωρίς αιτία, γίνατε φορομπήχτες χωρίς αιτία», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γκάφα, τη μεγαλύτερη αστοχία, από καταβολής οικονομικής πολιτικής. Αυτοκτονήσατε πολιτικά μόνοι σας. Και ακόμη δεν το έχετε καταλάβει! Ακόμη δεν έχει βρεθεί ένας από εσάς να αναρωτηθεί, γιατί ρημάξατε τον κόσμο στους φόρους. Τι το θέλατε το μαξιλάρι των 37 δισ.; Πώς ο Σαμαράς, χωρίς μαξιλάρι, δανείστηκε το Μάρτιο του 2014, με 4,9% επιτόκιο και εσείς με κοτζάμ μαξιλάρι πουπουλένιο, δανειζόσασταν ακόμη και το Μάρτιο του 2019 με 3,9%; Πέντε χρόνια και 37 δισ. μαξιλάρι, για να πέσει το επιτόκιο 1%», σχολίασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που κληροδότησε είναι το τεράστιο έλλειμμα επενδύσεων και πρόσθεσε: «Η μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις είναι κίνητρο για επενδύσεις. Ο μισός δημοσιονομικός χώρος του 2020 -χώρος που εμείς δημιουργήσαμε-έχει στόχο να φέρει επενδύσεις. Και όταν η πολιτική αυτή ολοκληρωθεί, θα κάνει την Ελλάδα μια από τις πιο ανταγωνιστικές χώρες, φορολογικά, σε όλον τον ΟΟΣΑ».

Σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για τη μεσαία τάξη, ο υφυπουργός είπε: «Ταράξατε τη μεσαία τάξη στους φόρους, και τώρα εμφανίζεστε ως όψιμοι υπερασπιστές της. Πρέπει να αποκαλύψουμε ποιοι είναι φτωχοί και ποιοι είναι στη μεσαία τάξη. Αυτό πρέπει να το κάνουμε και με κίνητρα, διότι μπορεί κάποιος να έχει ακίνητη περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιήσει και να είναι κατεστραμμένος και κάποιος άλλος να φοροδιαφεύγει και να απολαμβάνει ελαφρύνσεις».

Τσακαλώτος: «Που τα μάθατε αυτά τα οικονομικά;»

Η αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Είπατε ότι δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου για τα μεσαία στρώματα. Αλλά πείτε μας, πριν την κρίση ποια κυβέρνηση υπήρχε στην Ελλάδα; Την περίοδο 2010-2014 πόσο έπεσε το ΑΕΠ;Συμφωνείτε ότι έπεσε 26%; Και μετά αυξήθηκε πολύ λίγο 2%, επί εποχής μας;», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι δυνατό να ισχυρίζεστε ότι δεν καταστράφηκε η μεσαία τάξη από τη μεγάλη κρίση χρεοκοπίας, της οποίας έχετε την ευθύνη; Είναι δυνατό να μην καταστράφηκε η μεσαία τάξη όταν το ΑΕΠ έπεσε 26% αλλά να καταστράφηκε όταν εμείς είχαμε ανάπτυξη 2%; Που τα μάθατε αυτά τα οικονομικά κύριε Σκυλακάκη; Ότι 26% που ήταν η μεγαλύτερη μείωση οποιασδήποτε οικονομίας, σε εποχή ειρήνης, δεν είχε αποτέλεσμα στη μεσαία τάξη; Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Θα το καταλάβετε όταν δείτε ότι τη μεσαία τάξη με τις δικές σας πολιτικές τη φέρατε εκεί που είναι και δεν θα μπορείτε να την ξαναφέρετε εκεί που ήταν», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top