Ψηφίστηκε ο «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Καταψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης

Βουλή

Ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων» ή αλλιώς σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων δανείων» και την αύξηση της ρευστότητας  των τραπεζών. 

Έρχεται ο «Ηρακλής»: Ξεφορτώνει τις τράπεζες από «κόκκινα» δάνεια 30 δις

Με το νομοσχέδιο «Ηρακλής», η Κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος. 

«Κόκκινα δάνεια»: Πράσινο φως από Κομισιόν στο σχέδιο «Ηρακλής»

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι ο «Ηρακλής» θα απαλλάξει τις τράπεζες από «κόκκινα» δάνεια 25- 30 δις ευρώ, προκειμένου να ανοίξουν σιγά σιγά τη στρόφιγγα χρηματοδότησης, που είναι ερμητικά κλειστή για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.  

Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους.

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ. «Όχι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ,   Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Από τη συζήτηση και την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει το ΜέΡΑ25.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top