Οι τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ

«Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης Τζέφρι Πάιατ

Συνάντηση με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την προετοιμασία του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Πάιατ: Ελλάδα και ΗΠΑ θέλουν η Τουρκία να παραμείνει στη Δύση

Στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ στις 6 Ιανουαρίου θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον Αγιασμό των Υδάτων στο Tarpon Springs της Florida.

Οριστικά στις 7 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Στην ίδια συνάντηση,  σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δένδιας: Εθνική σύμπνοια και ομόνοια στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – που υπενθυμίζουν ότι η υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ - ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο twitter «εξαιρετική» τη συνάντηση ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις 7/1/ στην Ουάσιγκτον και ως ένα καθαρό σήμα για την αυξανόμενη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην κρίσιμη και «περίπλοκη» περιοχή και στη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξει την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.   

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top