Ντόρα: Ρωτήστε τον Σαμαρά για αυτά που είπε - Δεν κατέθεσε πρόταση

«Το ΝΑΤΟ κρατά στάση Πόντιου Πιλάτου» σχολίασε για τα ελληνοτουρκικά

Ντόρα Μπακογιάννη Αντώνης Σαμαράς

«Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση δεν βλέπω κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Θέμα 104,6,  σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός κατά το 13ο συνέδριο της ΝΔ

Το 13ο συνέδριο της ΝΔ ξεκινά και θα είναι… «πράσινο»!   

 «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.  

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση Σαμαρά σχετικά με αποδέσμευση από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο, ενώ για τον λόγο για τον οποίο υποστηρίζει τη συγκεκριμένη άποψη ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε λακωνικά: «Ρωτήστε τον ίδιο».

«ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ» 

«Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις.  

Πρόσθεσε για το ίδιο θέμα η βουλευτής της ΝΔ:  

 «Τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση; Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι έρχεται αύριο το ΝΑΤΟ και κάνει μία συμφωνία με μία χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις».  

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε πάντως ότι η ίδια τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία: 

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top