ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε τη νέα Κομισιόν παρέα με Λεπέν – Χρυσή Αυγή

Στα τρία η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί για αντιευρωπαϊκή στάση, εξαπολύει η κυβέρνηση, με αφορμή την καταψήφιση της νέας Κομισιόν από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αληθινό του πρόσωπο. Το αντιευρωπαϊκό του πρόσωπο. Καταψηφίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρέα με την Χρυσή Αυγή, την GUE και την Λεπέν», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

«Με την στάση του απέδειξε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι ένα ακόμη σύνθημα χωρίς αντίκρυσμα. Με μια στάση στον Ολάντ (κάποτε Ολαντρέου) για τις αναγκαίες φωτογραφίες, οι δρόμοι του κ.Τσίπρα συναντιούνται με τη Λεπέν», συμπληρώνει η κυβέρνηση.

Στα τρία η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία

Στα τρία «μοιράστηκε» η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη νέα σύνθεση, όπως και οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL).

Κατά ψήφισαν οι κ. Παπαδημούλης, Κούλογλου, Αρβανίτης και Κουντουρά, ενώ υπέρ ψήφισε ο Πέτρος Κόκκαλης, αν και η ευρωομάδα του διαφωνεί με τους στόχους της Επιτροπής υπό την φον ντερ Λάιεν για την κλιματική αλλαγή.

Η απάντηση του Γεωργούλη για την ομιλία στην Ευρωβουλή που έγινε viral

Αντίθετα, ο Αλέξης Γεωργούλης επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top