Μαθητές που διακρίθηκαν στη ρομποτική βράβευσε ο Μητσοτάκης

Το σχέδιό του για το σχολείο του μέλλοντος περιέγραψε ο πρωθυπουργός

Το σχέδιο του για το  σχολείο του μέλλοντος περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την βράβευση  μαθητών που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. 

Σε μια συγκινητική  γιορτή, νότα αισιοδοξίας για το μέλλον, ο πρωθυπουργός  και οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν στην  Ολυμπιάδα Ρομποτικής,  στο Győr της Ουγγαρίας.

Οι έξι στόχοι της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Με θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις», οι Έλληνες μαθητές συναγωνίστηκαν στη δημιουργία και στον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών στους τομείς των αστικών μεταφορών, της ύδρευσης και της διαχείρισης αποβλήτων, του φωτισμού και της θέρμανσης κτiρίων.

Κατάφεραν να κερδίσουν τα περισσότερα μετάλλια -μαζί με τη ρωσική αποστολή- ανάμεσα σε 423 ομάδες από 73 χώρες, σε ρομποτικές κατασκευές που μπορούν να συμβάλλουν στη δόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

«Αυτή την ευρεία γνώση, αυτές τις δεξιότητες που θα σας είναι χρήσιμες ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, θέλουμε να καλλιεργήσουμε στο σχολείο του μέλλοντος όπως το οραματιζόμαστε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

Ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε με τους μικρούς επιστήμονες αλλά και με μεγαλύτερους, αγόρια και κορίτσια, κουστουμαρισμένους με γραβάτες, αλλά και με φόρμες και αθλητικά. Τα παιδιά του δώρισαν μια μπλούζα  από την Oλυμπιάδα Ρομποτικής και του μίλησαν  για τα σχέδιά τους.

H μπλούζα που δώρισαν οι μαθητές στον Κυριάκο Μητσοτάκη  

Επιβραβεύθηκαν όμως και οι καθηγητές στους οποίους ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top