Τον Ράμα στον απόηχο του γαλλικού βέτο συναντά ο Μητσοτάκης

Στο περιθώριο της 4η Ευρωαραβικής Συνόδου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στον απόηχο του γαλλικού βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, θα συναντηθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14.30.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της 4η  Ευρωαραβικής Συνόδου (EU - Arab World Summit), η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μουσικής.

Πατώντας πάνω στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, όπως η ραγδαία υποχώρηση του κόστους δανεισμού, η αναβάθμιση της χώρας από τη Standard & Poor’s, η απόφαση για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου του Δ.Ν.Τ και οι υψηλές τιμές των πρόδρομων δεικτών  καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που προεξοφλούν ένα πολύ ισχυρότερο από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης δεύτερο εξάμηνο του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ως μια χώρα που συνδέει την Ευρώπη με την περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον Αραβικό κόσμο.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τις άλλες διμερείς συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 10.00 π.μ. θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, στις 14.30, με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και στις 18.00, με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top