Υπόθεση Novartis: Μετωπική σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ από την κατάθεση Μανιαδάκη

Για τις πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα

Πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι καταγγελίες του Νίκου Μανιαδάκη για τις πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης είπε στην κατάθεση του πως εισαγγελικοί λειτουργοί του ζητούσαν με ένταση ενοχοποιητικά στοιχεία για τους τρεις πολιτικούς. Η φωτιά φούντωσε.

Novartis: «Με πίεζαν να καταθέσω χωρίς στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων»

Άδωνις Γεωργιάδης : «Τα καθάρματα οι ψευδομάρτυρες δε θα γλιτώσουν»

«Περί καθαρμάτων πρόκειται που προσπάθησαν να με εμπλέξουν…Αν νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν από μένα και δε θα πάω στα δικαστήρια να υπερασπιστώ  την τιμή και την υπόληψή μου… πλανώνται πλάνην οικτράν». 

«Η εσφαλμένη και ακατανόητη επιλογή να καταστεί ο καθηγητής Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας, κατηγορούμενος  για το αδίκημα της δωροληψίας αποστέρησε τις εισαγγελικές αρχές από μια πολύτιμη μαρτυρία» τόνισε ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδοκατηγορία και ψευδοσκάνδαλο

«Υπάρχει μια ψευδοκατηγορία, ένα ψευδοσκάνδαλο, το λεγόμενο ψευδοσκάνδαλο της σκευωρίας το οποίο χρησιμοποιείται, χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ  ως αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί; Ως υπερασπιστική γραμμή απέναντι σε μια υπόθεση η οποία εκτιμώ ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους» είπε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Αρχίζει το «ντέρμπι» της προανακριτικής

Η αντιπολίτευση ακονίζει τα μαχαίρια για την προανακριτική.

«Έχει ιδιαίτερη αξία η κατάθεσή του ότι εκβιαζόταν με την υπόδειξη και την απειλή ότι δε θα ξαναδεί τα παιδιά του, εάν δεν καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων» είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η προανακριτική πρέπει να εξετάσει το σύνολο των εμπλεκομένων προσώπων ακόμη των προστατευόμενων μαρτύρων με τη φυσική τους παρουσία» είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.

Πιθανή ακόμη και προφυλάκιση Παπαγγελόπουλου

Στο μεταξύ το μέλος της Προανακριτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και προφυλάκισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εάν διαπιστωθούν ισχυρές ενδείξεις ενοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top