Βρούτσης για συντάξεις: Θα τα πάρουν τα αναδρομικά όσοι δικαιώθηκαν

Καμία παράταση για τις 120 δόσεις

Γιάννης Βρούτσης

Κατηγορηματικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι όσοι δικαιούνται αναδρομικά στις συντάξεις τους, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταρρίπτουν βασικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου, θα ικανοποιηθούν.

Όπως ανέφερε, αν και το υπουργείο Εργασίας περιμένει τις ολοκληρωμένες αποφάσεις, με βάση τις περιλήψεις που εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή «όλοι οι οποίοι με βάση την απόφαση δικαιούνται αναδρομικά θα ικανοποιηθούν πλήρως πάντα υπό την αίρεση της εθνικής οικονομίας. Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, το πότε θα καθοριστεί από το τελικό ποσό».

Σημείωσε επίσης  ότι «μπορεί να προκύψουν και αναδρομικά που δεν ξέρουμε ακόμα. Υπάρχει μια περιοχή που θέλουμε να διευκρινιστεί περισσότερο στην τελική απόφαση του ΣτΕ».

«Θα τακτοποιηθούν όλα μέχρι κεραίας στη βάση των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι πολιτική θέση μας ότι θα ευθυγραμμιστούμε απόλυτα με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θα ικανοποιήσουμε πλήρως την περιγραφή και τις κατευθυντήριες γραμμές των αποφάσεων του ΣτΕ» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Ψέματα τα περί πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο υπουργός Εργασίας καταφέρθηκε κατά της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την κυβέρνηση ΝΔ υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ. «Ποτέ δεν υπήρχαν πλεονάσματα στον ΕΦΚΑ αλλά εξαπατούσαν γιατί σταματούσαν τις δαπάνες. Ο προϋπολογισμός που έδειχνε 246 εκατ. ευρώ σήμερα είναι με έλλειμμα γιατί θα επιστρέψουμε τα 160 εκατ. από τις διαφορές των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ δεν έβαλαν στον λογαριασμό τις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ πριν από λίγο καιρό».

Αφού  διευκρίνισε ότι «ο κόσμος δεν θα δει συντάξεις να κόβονται γιατί υπάρχουν ελλείμματα στον ΕΦΚΑ» στη συνέχεια εξήγγειλε ότι «στον νόμο που καταθέτουμε την Πέμπτη στη Βουλή μια ειδική διάταξη που επιβάλουμε ισολογισμούς, θα υπάρξει διαγωνισμός με τις καλύτερες εταιρείες για να υπάρξουν ισολογισμοί με διεθνή πρότυπα στον ΕΦΚΑ».

Καμία παράταση στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Όσον αφορά τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις και το ενδεχόμενο παράτασης, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μετατόπιση για τον χρόνο. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ».

Εκτίμησε ακόμη ότι όσον αφορά τις αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ι «θα αγγίξουμε τις 450.000 αιτήσεις που σημαίνει 1 στους 3 οφειλέτες έκαναν αίτηση. Εκτιμώ ότι θα αγγίξει το ποσό των 4 δισ. ευρώ».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top