Ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα στη δεξίωση του Τραμπ

Μητσοτάκης σε ομογένεια: Το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας

Το ζεύγος Μητσοτάκη με το ζεύγος Τραμπ

Η συνάντηση ακυρώθηκε, αλλά η φωτογραφία βγήκε.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, έδωσαν το παρών στη δεξίωση, που παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα μέλη των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι δύο ηγέτες βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία με τις συζύγους τους, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι πως τόσο οι κ. Μητσοτάκης και Τραμπ, όσο και οι κυρίες Μελάνια και Μαρέβα επέλεξαν παρεμφερές ενδυματολογικό σύνολο: μπλε κοστούμι οι μεν, μαύρο φόρεμα οι δε.

Τι έγινε στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Ποιος είναι ο γιος του Μπάιντεν που ήθελε να «ξεμπροστιάσει» ο Τραμπ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Απειλείται με καθαίρεση ο πρόεδρος

Μητσοτάκης στην Αστόρια: «Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας

«Σας ευχαριστώ που βάζατε πάντα την πατρίδα πάνω από τα κόμματα» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Αστόρια το βράδυ της Τετάρτης.

Σε μια βραδιά με πολύ έντονη συγκινησιακή φόρτιση, στην πρώτη ανοιχτή ομιλία Έλληνα Πρωθυπουργού από το 2000 στην καρδιά του Ελληνισμού των Αμερικής, ο πρωθυπουργός είπε: «Αισθάνομαι ένας από εσάς και θέλω να με αισθάνεστε κι εσείς δικό σας άνθρωπο». 

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που ήσασταν, είστε, και θα είστε δίπλα στην πατρίδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης για τον ομιλητή και όσους κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρος Πατρίδης.

«Η ψήφος σας θα προσμετράται κανονικά. Το 2023 επιτέλους θα ψηφίσετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από τους 700 και πλέον παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

«Θα νομοθετήσουμε την επιστολική ψήφο με βάση τους υφιστάμενους εκλογικούς καταλόγους» σημείωσε ο κ Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας «απάτη» την πρόταση που ακούστηκε από κάποια κόμματα η ψήφος των ομογενών να μην προσμετράται κανονικά αλλά μόνο για την εκλογή τριών από τους 300 βουλευτές.

Τι είπε για την Κύπρο

«Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Μιλώντας επίσης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η πολιτική μας έχει ένα σκοπό. Την ανόρθωση της χώρας. Την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, μιας χώρας που πατάει γερά στα πόδια της. Τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν, η αισιόδοξη Ελλάδα ανοίγει και πάλι τα φτερά της στον κόσμο». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους Έλληνες της Αστόρια και παντού στον κόσμο διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι «Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος». Η από στήθους ομιλία ολοκληρώθηκε με τα παρακάτω λόγια του Πρωθυπουργού: «Γνωρίζω ότι κάνατε την Αμερική το νέο σας σπίτι αλλά ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς σας είναι πίσω στην πατρίδα. Και κάθε φορά που κοιτάζει κανείς τη γαλανόλευκη μακριά από την Ελλάδα ξέρω ότι το γαλάζιο της είναι πιο έντονο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top