Βρούτσης στο Star: «Καμία ανοχή στην παραβατικότητα στην εργασία»

Αρχίζει μπαράζ ελέγχων - 800 επιθεωρητές οργώνουν την Ελλάδα

Βρούτσης

Τη μάχη κατά της ανασφάλιστης εργασίας κήρυξε το Υπουργείο Εργασίας. Με αποκλειστική δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Γιάννης Βρούτσης αναλύει το σχέδιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που μαζί με κλιμάκια του ΕΦΚΑ θα οργώσουν όλη την χώρα. Οι μαρτυρίες για τα όσα συνέβαιναν επί τόσα χρόνια στην αγορά εργασίας δείχνουν ότι η παραβατικότητα οργιάζει. 

Βρούτσης: Η νέα ρύθμιση για όσους απασχολούνται με μερική απασχόληση

Θεσπρωτία: Ο ΕΦΚΑ έκανε έλεγχο στο καφενείο μετά από καταγγελία γονέων!

«614 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και 186 επιθεωρητές του ΕΦΚΑ, συντονισμένα εξορμούν σε όλη την επικράτεια σε ένα νέο κύμα ελέγχων πανελλαδικά. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δείξουμε καμία ανοχή στην παραβατικότητα στην εργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.   

Ήδη οι ελεγκτές επεξεργάζονται συστηματικά τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ και εντοπίζουν περιοχές, όπως τα νησιά, επιρρεπείς στην αδήλωτη εργασία.  Κύκλοι του ΕΦΚΑ αποκαλύπτουν ότι τον Αύγουστο οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν μετά από εντολή του υπουργού φτάνοντας τις 6.000 ενώ τα πρόστιμα αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ελεγκτών είναι το… «σύρμα» που πέφτει αναμεσά στους παραβάτες όταν διενεργείται έλεγχος σε κάποια επιχείρηση.

Υπουργείο Εργασίας: Δεκάδες εκατομμύρια τα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία 

ΤΙΤΛΟΣ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 
Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί  από τις αρχές του έτους αποκαλύπτουν το μεγάλο πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του ΕΦΚΑ από 1/1//19 έχουν διενεργηθεί 20.000 έλεγχοι και τα πρόστιμα φτάνουν τα 30 εκατομμύρια!

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top