Βρούτσης: Η νέα ρύθμιση για όσους απασχολούνται με μερική απασχόληση

Όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας στο Star

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποκάλυψε τι θα αλλάξει στον τρόπο που θα αμείβονται όσοι δουλεύουν part time.

Bρούτσης: «Δεν έχουν επανυπολογιστεί 223.000 συντάξεις»

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή πρόκειται «να ενσωματώσουμε κρίσιμη διάταξη που θα προστατεύει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής αυξάνοντας το κόστος, δηλαδή τον μισθό υπέρ του εργαζομένου στις ώρες τις επιπλέον πέραν της συμφωνηθείσας».
 
«Για κάθε επιπλέον ώρα θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση στον εργοδότη με ποσοστιαία προσαύξηση του ωρομισθίου» διευκρίνισε. 

Όπως ανέφερε, η προσαύξηση θα φτάνει το 10% και έτσι θα συμφέρει τελικά τον εργοδότη να μετατρέψει τη σύμβαση σε πλήρους απασχόλησης, αφού τελικά θα έχει το ίδιο κόστος με την part time.

Το μέτρο εντάσσεται στα μέτρα που φέρνει το υπουργείο Εργασίας, όταν διαπίστωσε την εκτόξευση της μερικής απασχόλησης που καταγράφεται στην Εργάνη.

Από τον Σεπτέμβριο οι συνταξιούχοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν και πάλι τα εκκαθαριστικά σημειώματα

Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε επίσης στο κεντρικό δελτίο του Star ότι από τον Σεπτέμβριο οι συνταξιούχοι θα αρχίσουν και πάλι να λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα μαζί με τη σύνταξη τους, ώστε να γνωρίζουν πώς διαμορφώνεται το ποσό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top