Ορκίστηκε δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης: «Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων»

Μαζί του η Σία Κοσιώνη και ο γιος τους

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το απόγευμα της Κυριακής την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας έφτασε λίγο πριν τις 6 στον χώρο της ορκωμοσίας με τη σύζυγό του δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη τον γιο τους Δήμο και τα άλλα τρία του παιδιά, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του μίλησε για «σεβασμός στην Αθήνα και στον πολιτισμό μας» αλλά και «δέος απέναντι στην πρόκληση και στο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

«Δεσμεύομαι ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων. Προορισμός μας είναι μια Αθήνα που θα αίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Όσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνεις το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις. Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθένα και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος.

Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Βούτσης και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Μπακογιάννης-Κοσιώνη: Όταν η πολιτική ερωτεύθηκε τα… media!

Το «παρών» έδωσε και ο πρώην αντίπαλος του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος /Φωτογραφία Eurokinissi

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά και επιλέγει άλλο σημείο για την ορκωμοσία του. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Κώστα Μπακογιάννη, η Ακαδημία Πλάτωνο συμβολίζει την πρόθεσή του να εστιάσει την προσοχή της δημοτικής Αρχής σε κάθε γειτονιά του δήμου και όχι μόνο στο κέντρο.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την Ντόρα Μπακογιάννη /Φωτογραφία Eurokinissi

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top