Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα» - Ηχηρό μήνυμα από το Παρίσι

Σήμερα η συνάντηση με τον Μακρόν - Θα τον συνοδεύσει η Μαρέβα

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, εγκαινιάζοντας τον κύκλο επαφών με ξένους ηγέτες.

«Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα» μετά τη δεκαετή κρίση είναι το ηχηρό μήνυμα που θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη γαλλική πρωτεύουσα. 

Η ατζέντα του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι περιλαμβάνει:

-Κάλεσμα στους Γάλλους επενδυτές
-Συμφωνία για την ανάπτυξη
-Ασφάλεια και σταθερότητα στη περιοχή
-Στήριξη στην «πράσινη» ατζέντα Μακρόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τραπέζι της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν θα θέσει το  αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Παράλληλα όμως, θα αναφερθεί  στις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη Ανατολική Μεσόγειο  και νότια της Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γαλλικές εταιρίες έχουν συμφέροντα στη περιοχή και ο Γάλλος Προέδρος έχει σταθεί δίπλα μας στις τουρκικές προκλήσεις.

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Η συνάντηση των δυο αντρών θα γίνει στις 4 το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μαρέβα, η οποία θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα με τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν.

Χθες το απόγευμα πάντως ο Πρωθυπουργός πήρε μια μικρή ανάσα και μαζί με τον γιο του επισκέφτηκαν την έκθεση «Πικάσο και αρχαιότητα- Γραμμή και πηλός» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top