Δένδιας στο AP: Δε βοηθά την Τουρκία να είναι νταής

«Τρώει ξύλο» από παντού ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν έχει βρεθεί προ συμπληγάδων μετά την απόφασή του να προχωρήσει με τους πυραύλους S400. Από τη μία η Ελλάδα oι Αμερικανοί και η διεθνής κοινότητα και από την άλλη η τουρκική αντιπολίτευση. 

Ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ χαρακτήρισε την Τουρκία, νταή της Μεσογείου.

«H αντίληψη της Τουρκίας ότι είναι ο νταής στη Μεσόγειο δεν βοηθά. Δεν δημιουργεί κάποιο κέρδος για την Τουρκία,  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Δένδιας στο AP. 

Την αντίληψη αυτή μοιράστηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και τον Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη νομοθετική πρωτοβουλία για την Ανατολική Μεσόγειο. Τα προβλήματα μοιράστηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πυλώνας σταθερότητας σε Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

Στήριξη των ΗΠΑ έναντι των τουρκικών προκλήσεων ζήτησε ο Δένδιας από Πομπέο

«Δεν είμαστε χαρούμενοι που η Τουρκία πήρε τους S400. Κυρίως διότι ως μέλος του ΝΑΤΟ, αυτή η αντίθεση των ρωσικών όπλων δημιουργεί πρόβλημα στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων της Συμμαχίας» τόνισε ο κ. Δένδιας επίσης στο ΑP.    

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ "ΤΡΩΕΙ" ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως δεν τρώει ξύλο μόνον από την Ελλάδα και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, αλλά και από την αντιπολίτευσή του.
«Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα. Ξεκινήστε καλύτερα με το να πάρετε πίσω τα νησιά μας που βρίσκονται υπό κατοχή. Βάλτε τέλος στα πάρτι με σούβλες του κακομαθημένου ελληνικού στρατού»  δήλωσε ο βουλευτής Μεράλ Ακσενέρ. 

Τις απίστευτες προκλήσεις της Ακσενέρ που έχουν όμως ως κύριο αποδέκτη τον Ερντογάν ακολούθησαν τα όσα του καταμαρτυρεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

«Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε ολομόναχοι. Υπάρχει φυσικό αέριο, πετρέλαιο. Εκεί είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Κύπρος. Ομως απουσιάζει η Τουρκία και είναι μόνη της» δήλωσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.  

Η Κύπρος πέτυχε διάνα οριοθετώντας τα θαλάσσια σύνορά της με την Αίγυπτο και το Ισράηλ. Ο Λϊβανος αν και τα βρήκε με την Κύπρο δεν επικύρωσε τη συμφωνία γιατί έχει θέματα με το Ισραήλ. H Ελλάδα έχει προχωρήσει σε τριμερείς συμφωνίες τις οποίες στηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Τουρκία, ο κατά Ν. Δένδια «νταής της Μεσογείου», έχει μείνει απέξω γι' αυτό και προκαλεί… 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top