Θεοδωρικάκος στο Star: Πότε θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση οι πληγέντες

«Δίνουμε μάχη για αποκατάσταση των προβλημάτων στη Χαλκιδική»

«Επρόκειτο πραγματικά για ακραίο καιρικό φαινόμενο, για έναν ανεμοστρόβιλο που δεν ξέρω αν ξανασυνέβη σε τέτοιο μέγεθος και πριν πόσα χρόνια στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  από τις πληγείσες περιοχές όπου βρίσκεται από τα ξημερώματα, σχετικά με τη θεομηνία που προκάλεσε την απώλεια επτά ανθρώπινων ζωών και μεγάλες καταστροφές στη Χαλκιδική.   

Εξαφανίστηκε η Χαλκιδική από το δορυφόρο την ώρα της φονικής θεομηνίας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών,  ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την κατάσταση και συντόνιζε τις ενέργειες, ενώ πρωί-πρωί  αναχώρησε το κυβερνητικό  κλιμάκιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή κ.ά για τη Χαλκιδική.      

«Αυτή τη στιγμή η μάχη που δίνουμε είναι για να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό ρεύμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.  

Όπως επισήμανε  ο υπουργός Εσωτερικών, με εντολή του πρωθυπουργού έχει  βγει κονδύλι  500.000 ευρώ για την έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της περιοχής και η πολιτεία θα διαθέσει τα χρήματα που σε αυτή τη φάση  χρειάζονται. 

Θεοδωρικάκος: 500.000 ευρώ σε Δήμους της Χαλκιδικής

«Ελπίζω σήμερα και αύριο η μάχη να κερδηθεί και να επανέλθει η περιοχή σε ομαλή κατάσταση» τόνισε επίσης ο  κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος απάντησε στην ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για το τι θα γίνει με την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων:     

«Θα γίνει αυτό που γίνεται πάντα για τις αποζημιώσεις. Εχει ξεκινήσει από νωρίς η καταγραφή των ζημιών και πιστεύω ότι θα δοθούν μέσα σε λίγες ημέρες».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top