Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Παράνομη η γεώτρηση στην Κύπρο»

«Η Άγκυρα υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο»

το γιαβούζ

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. 

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιχειρούμενες ενέργειες στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου και καλεί την Άγκυρα να σταματήσει να υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει:

«Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η στάση της Τουρκίας απέναντι σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου σχετικά με τη λήψη μέτρων εναντίον της.

«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top