Τσίπρας από το Σύνταγμα: Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κρύφτηκε στην προεκλογική περίοδο»

«Mπορούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη εκλογική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία»  τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, στην οποία εμφανίστηκε βέβαιος ότι «την Κυριακή θα νικήσουμε γιατί τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για  σχέδιο να γυρίσει τη χώρα «στις μαύρες μέρες των μνημονίων». «Ο ελληνικός λαός τη Κυριακή θα αποτρέψει τη μεγάλη κλοπή. Θα αποτρέψει το μεγάλο έγκλημα. Δεν θα τους επιτρέψει να βάλουν χέρι στις θυσίες των Ελλήνων ξανά. Θα κλείσει οριστικά τη πόρτα στο σχέδιο Σαμαρά - Στουρνάρα, δηλαδή σε ένα νέο μνημόνιο, με βαρύτατους όρους και νέα σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό» τόνισε. 

Πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει τη τελική κρίση του ελληνικού λαού. Και ράβουν κουστούμια εξουσίας. Αλλά και κουστούμια περικοπών στο λαό και λεηλασίας στο δημόσιο χρήμα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο τους. Γιατί τη τελική απόφαση για το μέλλον του, για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, για το ποιο σχέδιο θα εφαρμοστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα την πάρει ο ελληνικός λαός». 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον  πρόεδρο της ΝΔ ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο αντιμετώπισε τους πολίτες σαν πελάτες και ότι κρύφτηκε «γιατί θα έπρεπε να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα: Για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν την επικουρική ασφάλιση και να κόψουν ξανά τις συντάξεις. Για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ. Για το σχέδιο τους να αυξήσουν τις τιμές στο ρεύμα και τα φάρμακα. Για το σχέδιο τους να απολύσουν δασκάλους και γιατρούς. Για το σχέδιο τους να δώσουν ξανά τα πάντα στους δανειστές. Νόμιζε ο ελληνικός λαός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέδιο λιγότερους φόρους. Αλλά ξαφνικά μας αποκάλυψε ότι δε πρόκειται να μειώσει φόρους, αλλά να φέρει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων. Μόνο που αυτό δεν είναι κύμα. Είναι τσουνάμι στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας» .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top