Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής για τον «νέο Γιούνκερ»

Διακόπηκε για να γίνουν εκ νέου διαβουλεύσεις

Σύνοδος Κορυφής

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής οι διαβουλεύσεις για την επιλογή του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις-κλειδιά των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου στις 20.00 (ώρα Βρυξελλών) την Κυριακή, αλλά διακόπηκε τα μεσάνυχτα για να ξεκινήσει νέες επαφές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Βρυξέλλες: Μάχη στη Σύνοδο Κορυφής για τη διαδοχή Γιούνκερ

Όλα δείχνουν ότι η άτυπη συμφωνία της Γερμανίας, της Γαλλίας, Ολλανδίας και της Ισπανίας, η οποία είχε επιτευχθεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας στο περιθώριο της συνόδου των G20, ναυαγεί, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από Κράτη-Μέλη, όσο και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Σύμφωνα με αυτή, ο Σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς από την Ολλανδία θα αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να τοποθετείται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η φημολογία ότι ούτε στη σημερινή σημερινή συνεδρίαση θα βγει «λευκός καπνός» και πως θα χρειαστεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, τη 15η Ιουλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top