Άμεση αντίδραση των ευρωβουλευτών της ΝΔ σε εκδήλωση για τους «Τσάμηδες»

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ

Ευρωβουλή

Βρυξέλλες, του Αθανάσιου Αθανασίου   

Άμεσα αντέδρασαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ρουμάνου ευρωβουλευτή  Sogor,  με τίτλο «75 χρόνια μνήμης από την απέλαση των Τσάμηδων - Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους νέους ευρωβουλευτές»,  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συναγερμού απέστειλαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κοινή δήλωση στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι  καθώς και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ.  Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

 «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι αυτοαποκαλούμενοι “Τσάμηδες”, που προωθήθηκαν σε αυτήν την εκδήλωση, συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις της Ελλάδας από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (1941-1944) για να αποκόψουν ένα γεωγραφικό τμήμα της Πατρίδας μας, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου. Ως αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής συνεργασίας, υπάρχουν πάνω από 1.200 καταδικαστικές αποφάσεις δωσίλογων, για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην περιοχή (π.χ. στην Παραμυθιά, τη Φιλιάτες και το Μαργαρίτι). Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιες καταδίκες βρίσκουμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για εγκληματίες πολέμου, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία ή την Τσεχοσλοβακία.

 Ενέργειες, όπως η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Sogor, αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στη λογική αυτή, τον παροτρύνουμε να μην συμμετέχει στην διασπορά αβάσιμων κατηγοριών και αναληθών ισχυρισμών από ομάδες συμφερόντων, που όχι μόνο δεν ανήκουν στην Ε.Ε., αλλά και που η προώθησή τους μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Ευάγγελος
ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Στέλιος
ΣΠΥΡΑΚΗ Μαρία
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΒΡΥΩΝΙΔΗ Ελισσάβετ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Μανώλης
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Άννα - Μισέλ
ΚΥΡΤΣΟΣ Γεώργιος
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ Θεόδωρος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top