«Μύλος» πάλι με τη Novartis: Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Για τις εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ των δικαστικών Τουλουπάκη και Αγγελή

Ποινική προκαταρκτική έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για την υπόθεση NOVARTIS διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Την έρευνα ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτρης Δασούλας. 

Αφορμή στάθηκαν τόσο οι καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για τους χειρισμούς της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση,  όσο και η αναφορά της Τουλουπάκη εναντίον του Αγγελή. 

Novartis: «Πόλεμος» για το αν υπάρχει παραγραφή σε τυχόν ευθύνες υπουργών

Η αναφορά που είχε καταθέσει ο Ι. Αγγελής έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

«Ξέσπασμα» Σαμαρά για Novartis μετά την αποκάλυψη των επιστολών Αγγελή

Η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει επίσης αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής. Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η Ελένη Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς. 

Novartis: Εξώδικο από την Τουλουπάκη για τα δημοσιεύματα για σκευωρία

Επίσης αναφέρεται και στη συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους του FBI στη Βιέννη για την υποπίεσης NOVARTIS μετά την οποία ξέσπασε η κόντρα ανάμεσα σε Τουλουπάκη και Αγγελή. Αφορμή είχαν αποτελέσει οι πληροφορίες ότι οι αμερικανοί επιχείρησαν να δώσουν στοιχεία αλλά ο Ι. Αγγελής δεν τα παρέλαβε. 

Ο Δημ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου, σύμφωνα  με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗ 

Πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο του Επικρατείας διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή σχετικά με την διαρροή της αναφοράς του στον Τύπο αλλά και τους χειρισμούς του σε βάρος των συναδέλφων του στην Εισαγγελία της Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis.  Η πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε μετά τη διαβίβαση των στοιχείων από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς δεν έχει το δικαίωμα ομόβαθμος να ερευνήσει πειθαρχικά συνάδελφο του. 

Για άλλα δύο χρόνια επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Στην πειθαρχική έρευνα θα εξεταστούν όσα κατήγγειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς  Ελένης Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και υπάλληλοι της Εισαγγελίας σε βάρος του κ. Αγγελή. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top