«Ξέσπασμα» Σαμαρά για Novartis μετά την αποκάλυψη των επιστολών Αγγελή

«Σκευωρία δίχως προηγούμενο – Το έχω ξαναπεί, θα τους πάω μέχρι τέλους»

O Αντώνης Σαμαράς

Για πλήρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ότι η Novartis είναι μια «σκευωρία δίχως προηγούμενο», μιλά ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη δημοσιοποίηση από το «Πρώτο Θέμα» της επιστολής του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την υπόθεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς στήθηκε η σκευωρία «από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους» και το πώς εκτελέστηκε «από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική».

Σαμαράς: Τελείωσαν τα ψέματα του κ. Τσίπρα

Σαμαράς: Η Μέρκελ μου πρότεινε Grexit τo 2012

«Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας», τονίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δηλώνει για άλλη μία φορά ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis

«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους.

Σαμαράς: Πολύ λίγος ο Τσίπρας, θα τον πάω μέχρι τέλους

Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωριών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Έχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω «μέχρι τέλους». Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου.

Η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και η… «εκδίκηση» Σαμαρά

Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας. Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλα θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο».

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Ιωάννης Αγγελής

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στις εμπιστευτικές αναφορές του προς την προϊστάμενή του, Ξένη Δημητρίου, κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και κατάχρηση εξουσίας στη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Στην εισαγγελία για Novartis ο Λοβέρδος: Είναι άθλια σκευωρία

Στις αναφορές του με ημερομηνία 7/1/2019 και 21/2/2019, τις οποίες αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα»,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγράφει το άγνωστο παρασκήνιο που είχε στηθεί τους προηγούμενους μήνες, ώστε η υπόθεση της Novartis να εργαλειοποιηθεί πολιτικά.

Οι καταγγελίες του κ. Αγγελή σκιαγραφούν τη λειτουργία ενός αόρατου συστήματος, που στόχο είχε να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση ποινικών διώξεων «τύπου fast track», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός.

Ο κ. Αγγελής είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2018 με απόφαση της κυρίας Δημητρίου αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλήματος Διαφθοράς, διαδεχόμενος στη συγκεκριμένη θέση τον συνάδελφό του Δημήτριο Παπαγεωργίου. Τρεις μήνες μετά, και συγκεκριμένα την 7η Ιανουαρίου του 2019 υπέβαλε την παραίτησή του στην κυρία Δημητρίου για λόγους ευθιξίας.

Απόσπασπα της επιστολής Ιωάννη Αγγελή

Αποσπάσματα από τις επιστολές που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στην προϊστάμενή του, Ξένη Δημητρίου, όπου κάνει λόγο για μεθοδεύσεις προσώπου από τον χώρο της Δικαιοσύνης, τον οποίο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, είχε χαρακτηρίσει «Ράσπουτιν»

 

Απόσπασμα από επιστολή του Ιώαννη Αγγελή

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «σχετική βιασύνη» να ασκηθούν fast track διώξεις κατά τριών πολιτικών
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top