Σαμαράς: Πολύ λίγος ο Τσίπρας, θα τον πάω μέχρι τέλους

«Του πήρε 4 χρόνια για να ξαναγυρίσει στα μισά που είχαμε πετύχει»

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «πολύ λίγο», εκτοξεύοντας βέλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πλήρως τον αλυτρωτισμό τους ενώ επί 27 χρόνια είχαμε αναπτύξει πολύ καλές οικονομικές σχέσεις χωρίς να τον αναγνωρίζουμε».

Σαμαράς: Στις ευρωεκλογές δείξτε τους την πόρτα

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως, επί κυβερνήσεώς του, η Ελλάδα είχε ανέβει 42 θέσεις στη διεθνή κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Τέτοιο άλμα δεν είχε γίνει ποτέ. Για να ολοκληρωθούν αυτά τα πράγματα χρειάζονται μία πενταετία. Τέτοιο χρόνο εμείς δεν είχαμε. Χώρια που ήρθε ο Τσίπρας και πάγωσε ή ανέτρεψε τα πάντα. Και τώρα ξαναβρεθήκαμε στον πάτο της διεθνούς ανταγωνιστικότητας», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πασχαλινό επίδομα» τη 13η σύνταξη, που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας: «Δίνει μία “κολοβή” 13η σύνταξη, αφού έκοψε τη12η και ετοιμάζεται να κόψει και τη μισή 11η».

Όσον αφορά τον ΦΠΑ στην εστίαση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρειάστηκε 4 χρόνια για να ξαναγυρίσει στα μισά από αυτά που είχε πετύχει η κυβέρνησή του: «Βρήκαμε τον ΦΠΑ στο 23%, τον κατεβάσαμε στο 13%. Αυτός το πήγε στο 23% και μετά από λίγο στο 24%.Είχαμε δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν 1 εκατομμύριο εργαζομένους. Τώρα μας λέει τον πηγαίνει και πάλι στο 13% αλλά εξαιρεί τον καφέ, τα αναψυκτικά, τα αλκοολούχα ποτά, μεταξύ των οποίων και τον ΦΠΑ στο κρασί, που έχει αυξημένο φόρο. Δηλαδή, εξαιρεί περίπου τον μισό τζίρο αυτών των επιχειρήσεων. Του πήρε 4 χρόνια να για να ξαναγυρίσει στο μισό που είχαμε καταφέρει εμείς».

Για την υπόθεση Novartis, είπε πως «θα τους πάω μέχρι τέλους, το έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό».

«Ποτέ κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά σε τόσο λίγο χρόνο. Πρέπει να το διορθώσουμε και ο μόνος τρόπος είναι η επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Πάμε στη λύτρωση από τη χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ, πάμε στην αναγέννηση της πατρίδας στην ενωμένη Ευρώπη, στην τελική ευθεία για τη νέα Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top