Novartis: Εξώδικο από την Τουλουπάκη για τα δημοσιεύματα για σκευωρία

Ανυπόστατους χαρακτηρίζει η Εισαγγελέας Διαφθοράς τους ισχυρισμούς

Με εξώδικο απαντά η Ελένη Τουλουπάκη στο Πρώτο Θέμα και στις αναφορές του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Στις αναφορές του με ημερομηνία 7/1/2019 και 21/2/2019, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγράφει διαδικασίες «παρασκηνίου» που είχαν προηγηθεί, προκειμένου η υπόθεση της Novartis να εργαλειοποιηθεί πολιτικά.

Η κ. Τουλουπάκη χαρακτηρίζει τους ισχυρισμού του συναδέλφου της αβάσιμους και αναξιόπιστους επισημαίνοντας ότι ερευνήθηκαν από τον Άρειο Πάγο και μπήκαν στο Αρχείο. Επίσης αφήνει αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες τις οποίες αποδίδει στο χρόνο της διαρροής αφού οι ισχυρισμοί είχαν διατυπωθεί τον περασμένο Ιανουάριο. Ανάλογο εξώδικο στάλθηκε και στην εφημερίδα Η ΑΠΟΨΗ. 

«Ξέσπασμα» Σαμαρά για Novartis μετά την αποκάλυψη των επιστολών Αγγελή

Στην εισαγγελία για Novartis ο Λοβέρδος: Είναι άθλια σκευωρία

Γεννηματά κατά Τσίπρα για Novartis: «Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες»

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΩΔΙΚΟΥ:

- Όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα. 

- Η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.    
επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019    

- Το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019  

- Η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής αποκάλυψης – «διαρροής» τους δεν αφήνει περιθώρια, ειμή μόνο να ομιλούμε για ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων.  

- Η θέση μου ως εισαγγελική λειτουργός, υπηρετούσα, μάλιστα, στη νευραλγική θέση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, δεν μού επιτρέπει να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο για την ουσία των υποθέσεων που χειρίζομαι. 

- Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας, πλήρως αποξενωμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες από όπου κι αν προέρχονται.   

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top