Γεννηματά κατά Τσίπρα για Novartis: «Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες»

«Πλεκτάνη» χαρακτηρίζει την υπόθεση μετά τις αποκαλύψεις

Φώφη Γεννηματά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. 

 «Ξέσπασμα» Σαμαρά για Novartis μετά την αποκάλυψη των επιστολών Αγγελή
 

«Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ό,τι και να κάνετε όμως η συγκάλυψη δεν θα περάσει», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για την αναφορά του αντιεισαγγελέα Ι. Αγγελή σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS.

Στην εισαγγελία για Novartis ο Λοβέρδος: Είναι άθλια σκευωρία
 

Επίσης, η κ. Γεννηματά, στη δήλωσή της, τονίζει: «Οι αναφορές του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Αγγελή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Πρώτο Θέμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε στην υπόθεση Novartis κατά πολιτικών προσώπων και στελεχών της παράταξής μας. Η σιωπή της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική».

Στις αναφορές του με ημερομηνία 7/1/2019 και 21/2/2019, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγράφει διαδικασίες «παρασκηνίου» που είχαν προηγηθεί, προκειμένου η υπόθεση της Novartis να εργαλειοποιηθεί πολιτικά. 

Ο κ. Αγγελής είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2018 με απόφαση της κυρίας Δημητρίου αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλήματος Διαφθοράς. Την 7η Ιανουαρίου του 2019 υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου  για λόγους ευθιξίας.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top