Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Θα επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες!»

«Μειώνοντας τη φορολογία θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα»

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον βόρειο τομέα της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, μίλησε το πρωί της Κυριακής στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Δημήτρη Σταυρόπουλο, όπου σχολίασε τα πάντα γύρω από την οικονομία, την κοινωνία, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ρωτήθηκε αρχικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει έναν καλό λόγο για όλους και για όλα, αλλά και προεκλογικά λύσεις για τα πάντα: «Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η αντιπολίτευση υπόσχεται πολύ λιγότερα από όσα υπόσχεται η Κυβέρνηση. Στα θέματα της οικονομίας αυτό που λέμε κι είναι σαφές είναι ότι θα μειώσουμε τη φορολογία, πιστεύοντας ότι μειώνοντας τη φορολογία θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα και ο Έλληνας που έχει τις επιχειρήσεις του εδώ θα ελαφρυνθεί, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας… Αυτό θα αποδώσει μετά τον πρώτο χρόνο. Έχει αποδειχθεί ότι ανεβαίνουν τα έσοδα του κράτους που κατεβάζει τη φορολογία του. Θα είναι η πρώτη φορά, αφού ψηφίσουμε οριστικά την αναθεώρηση του Συντάγματος που δε θα χρειαστεί η χώρα να ζητάει, όπως ζήταγε ο κύριος Τσίπρας το 2014, εκλογές στη μέση της τετραετίας. Είναι δηλαδή η πρώτη φορά που θα εξαντληθεί η τετραετία χωρίς να κινδυνεύουμε να πάμε σε εκλογές επειδή δε θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού θα έχει περάσει η αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές. Έχοντας μια τετραετία μπροστά στον πρώτο χρόνο θα αποδώσουν τα φορολογικά μέτρα κι από τον δεύτερο-τρίτο χρόνο και μετά θα επιτύχουμε αυτό που σας είπα» δήλωσε.

Ρουσόπουλος: Στόχος της ΝΔ η αυτοδυναμία

Ρουσόπουλος για κυβέρνηση: Είναι οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

Ποια είναι τα τρία πρώτα μέτρα που θα πάρει η ΝΔ αν εκλεγεί; «Πρώτον θα πρέπει να πάμε στη Βουλή να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, ορίζοντας τις δικές μας προγραμματικές δηλώσεις.  Δεύτερον έχουμε το φορολογικό νομοσχέδιο. Τρίτον έχουμε την κατάθεση το φθινόπωρο του προσχεδίου προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Τέταρτον έχουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου και θα ακολουθήσουν σειρά πραγμάτων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο Νόμο Παρασκευόπουλου: «Έχουμε πει ότι θα γίνουν πάρα πολλές αλλαγές», ενώ απάντησε και στο αν επί Νέας Δημοκρατίας πάρει ξανά άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας. «Θα τηρήσουμε τους νόμους που θα είναι σύμφωνοι με την κοινή συνείδηση και την κοινή περί ήθους αντίληψη. Αν κάποιος παραβιάζει τη Δημοκρατία και δε μετανοεί, αντιθέτως θεωρεί τον εαυτό του ως παράδειγμα για ανατρεπτικές ενέργειες της Δημοκρατίας, δε βλέπω γιατί η Δημοκρατία θα πρέπει να συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο» είπε ξεκάθαρα. 

«Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία» είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Τουρκίας και τις έρευνες στο Αιγαίο για την εξεύρεση υδρογονανθράκων. «Η σωφροσύνη πρέπει να επικρατήσει πάνω από όλα,  η τήρηση των εθνικών μας δικαιωμάτων και η προστασία τους επίσης, κάτι που γίνεται με πάρα πολλούς τρόπους όσο προκλητικά κι αν φέρθηκαν κάποιοι από τους γείτονες μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top